Модерен дизайн с декоративни камини

17/12/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 65 гласа
17/12/2014
Тагове:
Модерен дизайн с декоративни камини

Камината придава неподправена топлина и усещане за уют на всяко помещение. Тя е фокусна точка в дома, преобразява интериора и се превръща в притегателен център за всички членове на семейството, вашите приятели и гости.

С развитието на технологиите, стандартните камини все повече отстъпват пред вискокачествени иматационни декоративни камини.

В градския апартамент все повече се предпочитат електрически или камини на биоетанол.

И ако класическата камина ви напомня на стар битов интериор в традиционен стил, то алтернативните камини чудесно се вписват в представите за модерен и стилен интериор.

Електрическите модели камини са подходящи за инсталиране във всеки дом. Освен красиви, те са и екологични, което е категоричното им предимство пред стандартните.

Електрическата камина може да бъде монтирана на стената, по този начин тя е иключително удобна, компактна и наподобява невероятна гледка на картина с жив огън.

Съществуват различни размери и форми, които биха паснали на всеки вкус и стил.

Алтернативните камини освен с декоративна цел могат да се използват и за осигуряване на топлина.

Те са едно чудесно решение за съвременните жилища.

Изборът на дизайн и облицовка е много богат. Най-често се срещат варианти с камък като гранит, варовик, мрамор, изкуствени камъни, но могат да бъдат успешно съчетани камък, дърво и стъкло, като ефекта е наистина невероятен.

Днес минималистичния стил е все по-предпочитан в интериора, а в него отлично може да се впише декоративната камина, създаваща изисканост и излъчваща едновременно топлина и елегантност.

С правилния избор на дизайн и цветови решения, камината ще се превърне в невероятен акцент във вашия дом.

Украсявайки дома си с алтернативна камина вие ще се наслаждавате на пламъците на огъня, както и на удобство и фукционалност. Освен вътре в жилището декоративна камина може да поставите дори в градината.

Съществуват ефектни модели с огън с 3D ефект, максимално близък до естествения, но без съпътсващите пушек, пепел и носенето на дърва.

Чудесно е, че съществува практично и удобно решение за съвременните жилища, които могат да се наслаждават на романтиката и комфорта на огъня като същевремнно допълват своята модерна визия с прекарсен стилен акцент.


Камината придава неподправена топлина и усещане за уют на всяко помещение. Тя е фокусна точка в дома