Как да оформим къта за отдих в дневната

14/04/2021, 15:01:52
Оценка 5 от общо 2 гласа
14/04/2021
Тагове:
Как да оформим къта за отдих в дневната

Основната функция на всекидневната е да ни осигури място за почивка, събиране със семейството и приятелите и изобщо приятно прекарване на времето у дома. Как да декорираме къта за почивка за да постигнем хармония и комфорт?

Морско настроение

Ако търсите усещане за вечно лято изберете светла цветова гама – бяло, слонова кост, пясъчно бежово, хладно синьо, мента. Картините, изобразяващи море и други подходящи аксесоари като плетени кощници, раковини, мидички, фенери, ще създадат приятна релаксираща атмосфера.

Пастелни нюанси

Пастелните цветове успокояват и превръщат всяко пространство в приятно и комфортно място за отмора. Заложете на бежово, бледо жълто, пастелно зелено, розово, лавандула.

Кънтри стил

Холът в кънтри стил е по-удачен вариант за вилата или къщата на село. При него залагаме на естествени материали – дърво, камък, животински кожи, вълна. Мебелите може да са обемни и масивни или рециклирани с леко остарял ефект. Дървени плоскости на стената или греди на тавана са удачно решение. Пердетата са леки и ефирни, килимът е задължителен елемент.

Тропически мотиви

Тропическите принтове са много актуални в интериорния дизайн през последните години. Те създават усещане за релакс, лятно настроение и екзотика. Може да внесете тропически мотиви чрез тапети, пердета, килим, декоративни възглавнички, картини.

Провансалски нотки

Дневната в стил прованс е нежна, романтична, очарователна. Цветовете са светли, пастелни, а принтовете – флорални, на птици или пеперуди. Огледало или картина в масивна, състарена рамка, ретро часовник или кафез за птици са подходяща декорация.

Кът за четене

Зоната за релакс не включва само дивана. Къта за четене и почивка също е важна част от всекидневната. Най-добре е той да бъде организиран в близост до прозореца за да може да се възползвате максимално от естествената светлина. За тъмните часове от денонощието трябва да има качествено допълнително осветление. Декорирайте го с възглавнички, подходяща картина или любими сувенири.

Романтика със свещи

За да превърнете къта за почивка в инстински уютно място може да се възползвате от романтиката и топлината на свещите. Разположете ги около дивана, наметнете меко одеяло и се насладете на пълноценна почивка.

Испански стил

Холът в испански стил е светъл, просторен, текстилъ е естествен, ефирен, а мебелите – леки и практични. Цветовата гама е светла – бяло, жълто, бежово, синьо, зелено. Може да внесете ретро елементи.

Скандинавски стил

Ако искате простор, светлина и същевременно уют и практичност, то заложете на сканди стила. Основните цветове са бяло, сиво, кафяво, тъмно синьо. Текстилът се използва пестеливо. Прозорците обикновено са открити. Присъстват зелени растения, семпли картини или фотографии, свещници.


Основната функция на всекидневната е да ни осигури място за почивка, събиране със семейството и прия