Ъглов диван в дневната

31/05/2019, 11:15:04
Оценка 5 от общо 2 гласа
31/05/2019
Тагове:
Ъглов диван в дневната

Ъгловият диван в хола - форма, механизъм, цвят

Ъгловият диван е удобна и практична мебел, която придава стил и индивидуалност на всекидневната. С негова помощ може да се преобрази дори най – семплия интериор, да се раздели пространството на функционални зони, да се осигури допълнително легло.

Най – често диванът се разполага до стената като по този начин не възпрепятства свободното движение из стаята, а и не заема твърде много място.

Предимства на ъгловите дивани:

  • Осигуряват повече места за сядане;
  • Имат стилен дизайн;
  • Предлагат се модели с различна форма – Г – образни, П – образни, С – образни, което дава разнообразни възможности за организация на пространството и достатъчно седящи места;
  • Разтегателните дивани предлагат възможности за обособяване на легло за гости;

Съвременните ъглови дивани притежават различни механизми за трансформация като целта е да се осигури удобно място за спане, бързо и безпроблемно сгъване и разгъване на дивана. Най – често срещаните механизми са:

Делфин

Това е най – често срещания вариант за трансформация на дивана, считан за един от най – удобните и надеждни. При него долната част на дивана се издърпва напред и се повдига до нивото на седящата част. Така се постига равна повърхност, подходяща за сън.

Акордеон

Популярен механизъм подходящ за дивани с почти всякаква форма. Образува гладка повърхност, удобен е и може да се използва всекидневно.

Мида

Това е един от най – простите и евтини механизми. Той не е особено издръжлив затова се препоръчва да се спрете на такъв вариант само ако функцията „сън“ ще се използва много рядко.

Пума

Това е здрав и надежден механизъм, а диваните, оборудвани с него са подходящи за ежедневно спане. Голямо предимство е, че при сгъване и разгъване, движещите му части не се опират до пода, което изключва вероятността от надраскване.

Какъв цвят да бъде диванът?

Бял

Белият диван е ефектен, стилен, оставя усещане за лекота, простор и хармония. Той се вписва чудесно както в светла така и тъмна стая. Подходящ е за модерен, минималистичен, скандинавски, прованс или винтидж интериор. Ако ви се струва твърде стерилен може да бъде декориран с пъстри възглавнички, които ще му придадат колорит. За да се поддържа лесно, най – добре е тапицерията му да бъде от еко кожа.

Кафяв

Кафявият диван се вписва елегантно във всеки интериор. Основна характеристика на кафявият цвят е разнообразието на нюансите му. Той е универсален и си подхожда с богата гама от другите цветове. Особено добре си пасва със синьо, тюркоаз, горчица, жълто, светло бежово. Кафявите тонове създават спокойна и комфортна атмосфера, предразполагаща към релакс, което е търсен ефект във всекидневната.

Кафявият цвят е практичен и лесен за поддържка.

Черен

Черният диван е стилен, модерен и изискан. Това е универсален цвят, който лесно може да съчетаете с почти всеки друг. Черният цвят добавя дълбочина на помещението, но пък го прави да изглежда по – мрачно, затова го избягвайте в малки помещения. Черният диван е подходящ за дневна в модерен, минималистичен или индустриален стил.

Бежов

Бежовият цвят е неутрален, универсален и никога не излиза от мода. Диванът в бежово изглежда прекрасно във всяка стая, независимо от нейният стил, размер, форма и изложение. Бежовото е чудесен фон за цветни акценти като пъстри възглавнички.

Сив

Сивият диван е универсално решение за създаване на уютен и стилен интериор. Сивият цвят има богата гама от нюанси, което ви дава възможност да изберете най – подходящия за вашата дневна. Сивият диван е подходящ за модерна, минималистична или традиционна всекидневна.

Зелен

Зеленият цвят създава хармонична, приятна и спокойна атмосфера. Благодарение на богатата си гама от нюанси, зеления цвят предлага решение за всеки интериорен стил. Тревисто зелено или лайм са подходящи за модерен и изчистен декор в светлата гама. Те придават свежест и настроение. Маслинено зелено се комбинира отлично с кафяво и е подходящо за дневна в лофт стил. Изумрудените или тюркоазени нюанси пък са отличен избор за модерен или минималистичен интериор.

Жълт

Жълтият диван има свойството да се превърне в основен акцент в хола. Той бързо привлича вниманието към себе си, излъчва топлина, уют и слънчево настроение. Жълтият цвят се съчетава успешно със синьо, кафяво, зелено, черно, сиво.

Червен

Червеният диван силно привлича вниманието и се превръща във фокусна точка на дневната. Той е смело и изискано решение за дневни в модерен, минималистичен, лофт, шале или кънтри стил. Съчетава се успешно с черно, бяло, синьо.

Син

В зависимост от нюанса, синият цвят може да създаде дълбока и драматична атмосфера, или пък усещане за простор, лекота и свобода. Тъмните, наситени нюанси на синьото са подходящи за големи и светли помещения, в модерен или лофт стил, докато бледите тонове пасват на малки и тесни всекидневни с прованс, скандинавски или съвременен дизайн. Синият цвят предразполага към спокойствие и релакс. Съчетава се добре със жълто, бяло, червено и кафяво.


Ъгловият диван в хола - форма, механизъм, цвят Ъгловият диван е удобна и практична мебел, коят