Белият диван - предизвикателство или практично решение?

24/07/2018, 13:47:27
Оценка 4.8 от общо 4 гласа
24/07/2018
Тагове:
Белият диван - предизвикателство или практично решение?

Белият цвят има едно неуспоримо предимство в интериорния дизайн – способността му да се съчтава отлично с всички други цветове и да пасва на всеки интериорен стил.

Бялата мека мебел изпъква ефектно на фона на тъмните стени и стои чудесно в комбинация със светло обзавеждане, придавайки хармония, свежест и простор на помещенията.

Класическа е комбинацията от черно и бяло, която се наложи като тенденция през последните години в модерния интериор.

Бяло и ярко червено пък е смела комбинация за ценители на екстравагантния интериор.

Бяло и синьо са отлично решение за създаване на дизайн в морски стил.

Белият диван ще се впише успешно във всяка стая в дома, както и във всеки стил на обзавеждане.

Бял диван в дневната

Белият диван е красиво решение за всяка всекидневна. В малките помещения той успешно се комбинира с пастелни тонове, бежово, ванилия, пясъчно, жълто, светло зелено. За по – големи помещения е удачна комбинация с черно, лилаво, тюркоаз, червено.

Бял диван в кухнята

За кухнята изберете диван с тапицерия, лесна за поддръжка като кожа или екокожа. Тя не задържа петна, почиства се лесно, не е проблем да се намокри. Също така най – добре изберете дамаска, която има възможност за пране. Моделът на дивана зависи от големината и разположението на кухнята. Ако е съчетан с трапезна маса най – удобно ще бъде диванът да е ъглов, за да използвате пълният му капацитет.

Бял диван в детската стая

Белият диван може да намери приложение дори в детската стая. И тук както в кухнята е важно да подберете лесна за почистване, тапицерия. За да зашите допълнително дивана, а и за придадете още цвят може да използвате пъстра покривка или декоративни възглавнички.

За кой интериорен стил е подходящ белия диван?

Модерен стил

Съвременния стил на обзавеждане се отличава със строги и прави линии, практичност, умерени цветовеи концепции и минимализъм. Тук белият диван пасва идеално! Той ще се съчетае лесно със сиви, бежови, бели или тъмно сини стени както и с под от естествено дърво или гранитогрес в неутрални тонове.

Класически стил

Класически стил носи елегантност, изисканост и сдържаност. Белият диван отлично ще се съчетае с тежки драперии, тюлени пердета, богати полилеи и красиви ретро орнаменти.

Скандинавски стил

Безспорно като чуем „скандинавски интериорен стил“ в умът ни изплува белият цвят. Тук той е точно на мястото си. Белият диван в скандинавски стил е от естествена материя, има прости форми, може да се съчетае с цветни декоративни възглавнички или пухкава покривка от естествена кожа.

Минималистичен стил

Минималистичният дизайн предполага ограничен избор на цветове. Помещенията обикновено са изпълнени само с няколко нюанса, като едни от най – предпочитаните са именно черно и бяло.

Средиземноморски стил

В средиземноморският интериорен стил белият цвят присъства често. Диванът може да бъде комбиниран с декоративни възглавнички в синьо, зелено, тюркоаз или жълто.


Белият цвят има едно неуспоримо предимство в интериорния дизайн – способността му да се съчтав