Кухня в стил Прованс

26/10/2016, 10:35:04
Оценка 4.6 от общо 52 гласа
26/10/2016
Тагове:
Кухня в стил Прованс

За какво се сещате когато чуете думата „Прованс“? Невероятна природа, синьо небе, жарко слънце, море, безкрайни лавандулови полета и пленяващ аромат. Стилът прованс съчетава в себе си простота, уют и елегантност. Той е образ на селските къщи, в които цари комфорт, спокойствие и топлина.

Кухнята в стил прованс е очарователно и уютно местенце, в което с удоволствие бихте развихрили кулинарното си въображение.

Интериорът в стил прованс се характеризира с топли цветове – дървесни тонове, мед, охра, жълто, зелено. От по – хладната гама основни нюанси са бяло, бледосиньо, лилаво.

Кухнята в стил прованс е декорирана в Средиземноморски привкус и оставя усещането, че си сред природата. Набляга се на естествените материали – дърво и камък, тухли, мрамор. Използват се също така цветна мозайка, керамика, груба мазилка.

Мебелите най – често са изработени изцяло от дървесина – дъб, орех, вишна. Приборите и съдовете са от керамика, месинг, мед, желязо. Текстилът е представен от дантелени завеси, римски щори и ленени покривки.


За какво се сещате когато чуете думата „Прованс“? Невероятна природа, синьо небе, жарко