Идеи за римски щори в кухнята

22/02/2019, 09:59:57
Оценка 5 от общо 2 гласа
22/02/2019
Тагове:
Идеи за римски щори в кухнята

Римските щори са модерно и елегантно решение за слънцезащита на всяка стая. Те се вписват във всеки интериорен стил, практични са и могат да се превърнат в чудесен акцент във вашата кухня.

Римските завеси комбинират най – добрите характеристики на пердета и щори, едновременно. Тъй като са изработени от плат, тяхната визия се доближава до тази на пердетата. Предлагат се завеси от различни материали – прозрачни, плътни, в разнообразни десени и тонове.

Римските щори могат да бъдат сложени на прозорци в почти всякаква форма и размери. С тях лесно се контролира количеството светлина, която попада в помещението. Могат да се перат, което е голямо предимство, особено що се касае до завесите в кухнята.

Прозрачни римски щори

Платът на римските щори може да бъде съвсем ефирен, полупрозрачен или плътен. Прозрачните щори са подходящи за помещения със северно изложение или пък в комбинация с друга плътна завеса.

Щори Блекаут

Платът блекаут притежава две основни ценни характеристики – непрозрачност и топлоустойчивост. Той предпазва помещението от слънчева светлина, подходящ е за кухни с гледка към улица, както и за слънчеви помещения.

Римски щори в съвременен стил

Щорите в модерен стил са елегантни, изчистени, без декорации, създават ефект на мека, разсеяна светлина и простор.

Римски щори в стил прованс

Щорите в стил прованс най – често са с флорални мотиви, полупрозрачни, от лека и фина материя.

Римски щори в класически стил

Римските завеси за кухня в класически стил най – често са от плътна, изискана материя. Цветовете са разнообразни, но предимно шампанско, синьо, бордо, тъмно зелено, кафяво.

Римски щори в лофт стил

Типични за индустриалния стил са тъмните, неутрални цветове – сиво, кафяво, черно, тъмно синьо.

Римски щори в ретро стил

Щорите в ретро стил са от прозрачна или полупрозрачна материя, с интересни десени и характерно за ретро стила мотиви – цветя, дантели, плодове.

Добре подбрани, римските щори са универсално, елегантно решение за всяка кухня.


Римските щори са модерно и елегантно решение за слънцезащита на всяка стая. Те се вписват във всеки