Да погледнем към тавана на кухнята

14/03/2017, 10:01:19
Оценка 4.5 от общо 62 гласа
14/03/2017
Тагове:
Да погледнем към тавана на кухнята

Идеи за кухни с окачени тавани

Не веднъж сме казвали, че кухнята е сърцето на дома. В нея всеки детайл е важен, а днес ще обърнем внимание на един основен елемент – осветлението. То е от голямо значение за всеки интериор, може да промени коренно визията на всяко помещение и особено силно се усеща ако липсва в малките стаи.

Осветлението в последните години претърпя доста промени. Все по – често в модерния интериор се предпочита окачен таван с вградено осветление.

Освен декоративна стойност, осветлението в кухнята е важно и по време на готвене и хранене. Всички работни повърхности в кухнята, както и трапезната маса трябва да бъдат добре осветени.

Окачените тавани стават все по – предпочитани в интериорния дизайн на всяко помещение, включително и кухнята. Те предлагат разнообразие от форми и функционалности. Освен стилна декорация, окачените тавани са добро решение за прикриване на неравности по тавана, предоставят възможност за поставяне на вградено осветление, вентилация, кабелни инсталации, озвучителни системи.

Често се предпочитат тавани от гипскартон. Те предлагат възможност за различни интериорния решения и светлинни ефекти, както и многообразие от форми. В тях може да се вградят системи за отопление и охлаждане, освен това подобряват топло и шумоизолацията на помещението.

Има възможност да се изградят допълнителни декоративни ниши, които подсилват елегантната визия на тавана.

Таванът може да се изгради както на едно, така и на няколко нива и в него могат да се монтира различни видове осветителни тела. Ефектно решение са халогенните лампи – те предлагат високо качество на осветление и са икономични.

Друг интерес вариант са цветни светодиоди.

Много предпочитани и актуални напоследък решения са LED – осветлението и вградените лунички. Те придават уникален облик на помещението.

Окачените тавани дават възможност за наистина нестандартни светлинни решения, които ще озарят и преобразят вашата кухня! Опитайте!


Идеи за кухни с окачени тавани Не веднъж сме казвали, че кухнята е сърцето на дома. В нея всеки дет