Трендове за детската стая през 2019 година

17/01/2019, 13:20:16
Оценка 5 от общо 2 гласа
17/01/2019
Трендове за детската стая през 2019 година

Актуални тенденции в стаята за най – малките през 2019 година:

Геометрични форми

Геометричните фигури внасят интересен ефект и лесно се превръщат в интериорен акцент. В детската стая те развиват въображението на малчуганите. Може да ги интегрирате в завивки, килими, декоративни възглавнички, аксесоари, осветителни тела.

Приказни фототапети

И през тази година остават актуални фототапетите за детска стая. Те може да изобразяват любими приказни герои, животни, хобита, приордни картини.

Пастелни нюанси

Изборът на цветове в детската стая е наистина разнообразен. Освен класическите синьо, розово, зелено и жълто, модерни са още тюркоаз, сиво, ванилия, индиго.

Всички пастелни нюанси също са актуални. Те придават спокойстиве, хармония и уют на помещението, което е много важно за развитието на децата.

Скандинавски стил

Детските стаи със скандинавски дизайни ще бъдат предпочитани през 2019 година. Изчистеният интериор, светлите цветове в комбинация със семплите, функционални форми създава наистина хармонична и практична атмосфера в стаята на малчуганите. Белият цвят се превръща в чудесен фон за цветни акценти като декоративен текстил, фототапет, картина, стикери за стена, интересни сувенири.

Скандинавския стил навява усещане за простор, чистота и подреденост, а светлите тонове създават позвитивно настроение.

Животни в декора

Не, нямаме предвид да взимате домашен любимец на малкия наследник. В търсенето на интересни идеи за декорация на детската стая дизайнерите препоръчват да се спрете на любимите животни на малчугана. Те могат да се впишат отлично във фототапет, картина, килим, спален комплект.

Дървени мебели

И през тази година мебелите от естествено дърво остават на почит в детската стая, а и не само там. Масивната дървесина и цветният акрил ще бъдат хит в стаята на малките пакостници. Природните дървесни нюанси имат успокояващ ефект, а мебелите от масивна дървесина са безопасни и дълготрайни.


Актуални тенденции в стаята за най – малките през 2019 година: Геометрични форми Геометрич