Нестандартни бани в лилаво

21/02/2017, 06:55:37
Оценка 4.6 от общо 44 гласа
21/02/2017
Тагове:
Нестандартни бани в лилаво

Лилавият цвят се свързва с лукс, загадъчност, комфорт. Подходящ е за авантюристични, творчески и страстни натури. През последните години се наложи като един от най – предпочитаните цветове в интериорния дизайн. Макар че би могъл да се използва във всяко помещение, банята е едно от най – подходящите места да развихрите въображението си и да покажете любовта си към лилавите нюанси.

Банята в лилаво създава хармония, има успокояващо и романтично действие.

Може да използвате лилави нюанси само като акцент, комбинират се чудесно с бяло, сиво, сребристо, розово, екрю. А може да заложите на лилавото за основен цвят. Подходящи нюанси са: виолетово, грозде, патладжан, теменужка, синя слива. Ако банята е малкa по – добре изберете по – бледи тонове като люляк, лавандула или пастелни лилави нюанси. Добре да е комбинирате със светъл цвят например – бяло. Осигурете и достатъчно осветление.

Смята се, че лилавият цвят стимулира ума, успокоява нервната система и се бори със стреса. Именно тези негови качества го правят толкова подходящ за банята, която често използваме като помещение за релакс.


Лилавият цвят се свързва с лукс, загадъчност, комфорт. Подходящ е за авантюристични, творчески и стр