Идеи за мозайка в банята

21/12/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 64 гласа
21/12/2014
Тагове:
Идеи за мозайка в банята

Мозайката е начин да придадем стил и уникалност на интериора.

Най-често се избира за банята като може да замести плочките или да се комбинира с тях. Мозайката може да бъде от мрамор, стъкло, керамика, камък както и от изкуствени материали, които са значително по-достъпни като цена.

Мозайката е много подходяща за овални, извити и нетрадиционни форми, върху които трудно биха се приложили други покрития.

Мозайка може да се постави на стените, пода, мивката, ваната. Основно предимство е, че е устойчива на влага и температурни амплитуди.

За по-интересен декоративен ефект най-добре не правете цялата баня с мозайка, а само отделни части от нея или само стените. Също така комбинирайте два цвята или поне няколко нюанса на един цвят.

Ако банята е малка спрете се на светли или неутрални тонове като бежово, например. За по-голямо помещение може да експериментирате и с по-ярки и смели цветове.

Съществува голямо разнообразие от цветове и материали, които ако са правилно подбрани могат да постигнат красив декоративен ефект и са чудесен начин да проявите творчество и да създадете уникална баня.


Мозайката е начин да придадем стил и уникалност на интериора. Най-често се избира за банята като мо