Идеи за декорация на стените в банята

12/09/2017, 21:36:46
Оценка 4.5 от общо 56 гласа
12/09/2017
Тагове:
Идеи за декорация на стените в банята

Как да декорираме стените и да разнообразим интериора на банята?

Стъклени тухли

Стъклените блокчета са чудесно решение за визуално разделяне на помещението без да се губи светлина. Ако ви е нужен параван в банята помислете за изграждането на такъв от стъклени тухли. Той може да отделя пространството за къпане от останалата част на банята. Освен практична има и декоративна функация.

Декоративни тухли

Ако искате банята ви да придобие индустриален стил, облицовайте едната стена с декоративни тухлички.

Декоративен камък

Облицовката на стени с декоративен камък е добила голяма популярност през последните години. Това се дължи главно на факта, че изкуствения камък е на много по – достъпна цена от естествения, както и това, че се предлага в многобройни форми, дизайни и цветове.

Естествен камък

Ако харесвате рустикалния дизайн и ви привлича халдното и елегантно излъчване на банята, то естествения камък е решение за вас. Тъй като той е доста скъп, най – добре облицовайте само едната стена с него, а и от естетична гледна точка така би било по – добре отколкото камъкът да покрива по – голяма площ от банята.

Ламинат

Ламината, както и други имитиращи дърво повърхности са подходящи само за сухата част на банята. Ако се стремите към топло и уютно излъчване на вашата баня помислете за облицоване на едната стена с ламинат.

Мозайка

Мозайката придава стил и уникалност на интериора. Тя е подходяща за нетрадиционни форми, върху които трудно биха могли да бъдат поставени плочки.

За по – интересен декоративен ефект комбинирайте два цвята мозайка или няколко нюанса на един цвят.

Комбиниране на няколко вида плочки

Съчетанието на няколко вида плочки е сред най – разпространените начини за декорация на стените в банята. Той е подходящо най – вече ако имате сравнително голяма баня, главно за визуално разделяне на зоните в нея.

Интересна облицовка

Облицовайте зоната за къпане с интересни плочки, имитиращи тухли, естествен камък или дърво.

Пачуърк плочки

Плочките в стил пачуърк станаха много популярни през последните няколко години. С тях се постига интересен декоративен ефект ако се поставят на малки площи – например – на едната стена, облицоване на душ зоната, на ваната или на части от пода.

Тапети

Използването на тапети за баня все още не е широко застъпено, но набира все по – голямо популярност. На пазара вече се предлагат интересни модели, практични и водоустойчиви. С тях може да акцентирате на едната стена на банята.

Декоративна ниша

Изграждането на ниша в банята може да има не само естетична, но и практична функция. Облицовайте нишата с мозайка, малки декоративни камъчета или с различен вид плочки, така че да се открои на фона на останалата стена. За да подсилите красивия ефект може да поставите и декоративно осветление. Нишата може да има и практична функция за поставяне на различни аксесоари и принадлежности.


Как да декорираме стените и да разнообразим интериора на банята? Стъклени тухли Стъклените блокч