Стъклени тухли в интериора

11/06/2017, 07:56:37
Оценка 4.6 от общо 37 гласа
11/06/2017
Стъклени тухли в интериора

Стъклените тухли не са новост в интериорния дизайн. Всъщност те се появяват още през 1900 година и въпреки че през последните десетилетия има затишие в използването им, от известно време отново навлизат умело в интериорните решения на съвременния дом.

Какво представляват стъклените тухли?

Стъклените тухли са всъщност пресовани стъклени повърхности, които са херметически затворени. Отвътре са кухи, а формата им наподобява стандартна тухла. Използват се както в интериорния дизайн, така и за фасади на сгради. Освен в характерната си форма, могат да се намерят и нестандартни стъклени тухли под формата на окръжност, конус, заоблени в края и т.н. Това прави много успешно приложението им в пространства с неправилна форма.

Стъклените тухли могат да бъдат използвани в почти всеки интериорен стил и във всяко помещение. Могат да се използват в банята като зонират пространството около душ кабината или като декоративен елемент. Във всекидневната и трапезарията също могат да бъдат използвани като параван за отделяне на пространствата.

Стъклените тухли са много подходящи за малки помещения, тъй като не смаляват визуално пространството, а дори напротив. Имат добра пропускливост на светлина и по този начин създават усещане за простор. Могат да бъдат използвани като гръб на кухня или на барплота, както и в антрето, на балкона, дори и в градината.

Когато преграждаме по – голяма стая, например дневната зона, обикновено прозорците остават в едната половина, а другата потъва в тъмнина. За такива случаи стъклените тухли са идеално решение, тъй като пропускат светлината и дори я пречупват по ефектен начин. Могат да бъдат използвани дори като подова настилка.

Те са отлична идея и за спалнята, ако трябва да отделим работния кът или мястото за четене и гледане на телевизия от леглото.

Стъклените тухли се предлагат в различни цветове и форми. Устойчиви са не температурни промени, освен това се почистват много лесно. Висококачествените модели предлагат добра звуко и топлоизолация. Едно от най – големите им предимства е и тяхната пожароусточивост.


Стъклените тухли не са новост в интериорния дизайн. Всъщност те се появяват още през 1900 година и в