Как да преградим стаята с помощта на стелаж

09/04/2019, 08:39:04
Оценка 5 от общо 2 гласа
09/04/2019
Тагове:
Как да преградим стаята с помощта на стелаж

Преграждането на помещението с помощта на стелаж няма да отнеме от пространството, така се запазва усещането за лекота и свобода в интериора и не се получават две малки, тесни и тъмни помещения както би станало ако използваме плътна стена. Преграждането със стелаж е много удачно в случай, че само в едната част на стаята има прозорци. Така липсата на плътна преграда няма да спира светлината. Освен това върху рафтовете може да се поставя различни аксесоари, сувенири, вази и така параванът да се превърне в изискана част от декора.

Параванът може да се използва както за зониране на едно помещение, така и между отделните стаи, например да отделите антрето от дневната. Това е удачно решение за малки жилища, в които не е добре да се губи пространство и искаме да запазим интериора въздушен, лек и минималистичен.

Стелаж между кухнята и дневната

Стелаж между дневната и спалнята

Стелаж между хола и работния кът

От какъв материал да бъде направен параванът?

Дърво – дървеният стелаж е здрав, красив и стилен. Подходящ е за класически и модерно обзаведени жилища.

ПДЧ, МДФ – това са алтернативни варианти на масивната дървесина. Те са по – евтини, поддържат се по – лесно, намират се в многообразие от нюанси.

Метал – стелажът от метал има лек и компактен вид. Оставя усещане за простор. Подходящ е за модерен, винтидж или индустриален дизайн.

Гипскартон – дава възможност за изграждане на нестандартни и интересни форми. Освен това може да бъде боядисан или облицован с различни материали за да се впише добре в декора.

Как да изберем форма на стелажа и как да го декорираме?

Ако не искате вещите да се виждат може да използвате шкафове. Така ще предпазите нещата от прах, а и не е нужно винаги да са перфектно подредени. За по – интересен декоративен ефект може да оставите открити някои клетки.

Асиметричен стелаж ще придаде необичайно излъчване на стаята. Той се вписва чудесно в модерния интериор.

Може да превърнете стелажа в импровизирана секция като поставите на него телевизора, а по рафтовете различни аксесоари – книги, сувенири, свещи.

На стелажът в детската стая може да съхранявате играчки, книги, картички, рисунки.


Преграждането на помещението с помощта на стелаж няма да отнеме от пространството, така се запа