Интериор в цвят праскова

11/11/2018, 10:25:01
Оценка 5 от общо 2 гласа
11/11/2018
Тагове:
Интериор в цвят праскова

Цвят праскова е нюанс между оранжево и розово като може да има оттенъци на златисто или светло кафяво. Той създава лятна и топла атмосфера в дома и ще освежи и най – мрачното помещение.

Според психолозите прасковения цвят влияе положително върху настроение, създава романтична и нежна обстановка, зарежда с енергия. Той е подходящ за сенчести, северни и малки стаи. В тях цвета ще внесе светлина и топлина.

Прасковения цвят е много адаптивен и благодарение на това пасва на всеки интериорен стил.

Прасковения цвят лесно се комбинира с почти всички цветове, както от топлата така и от студената палитра. В зависимост от различните съчетания може да се получи уютен, топъл интериор, стаи, изпълнени със светлина или монхрамен дизайн.

Ако се разреди с бяло прасковения цвят ще придобие пастелен оттенък, който се характеризира с това, че успокоява и създава хармония и уют.

Прасковения нюанс е подходящ за всички помещения в дома. В спалнята той внася романтика, нежност, успокоява и подобрява качеството на съня.

В детската стая  създава хармонична и спокойна атмосфера и предразполага към творчески изяви.

В дневната прасковата внася уют, топлина и предразполага към почивка.

В банята и антерто прасковения цвят носи светлина и свежест и е особен подходящ за тях тъй като обикновено са малки помещения без прозорци.

В интериора цвят праскова може да присъства по много начини. Един от тях е с него да бъдат декорирани стените. Те могат да бъдат боядисани или изпълнени с тапети в прасковен нюанс. Подът също може да бъде в избрания цвят с помощта на килим или плочки, например.

Не е лоша идея и таванът да бъде боядисан в лек пастелен нюанс на прасковения цвят. Цветът е достатъчно светъл и няма да придаде мрачно излъчване на стаята.

Мебелите и интериорния текстил също могат да бъдат в цвят праскова.

Въпреки че по – често прасковения цвят се използва като основен, той може да бъде употребяван и като интериорен акцент. Например цвят праскова може да се внесе чрез картини, фототапет, пердета, килим, аксесоари, осветителни тела.


Цвят праскова е нюанс между оранжево и розово като може да има оттенъци на златисто или светло кафяв