Фототапети за визуално увеличаване на пространството

10/07/2018, 13:25:55
Оценка 5 от общо 2 гласа
10/07/2018
Тагове:
Фототапети за визуално увеличаване на пространството

Собствениците на малки жилища могат да използват този интересен способ за визуално увеличаване на пространството с помощта на фототапети. Правилно подбраното изображение може да промени визуалното въприятие за помещението като го направи да изглежда по – голямо.

Фототапетите с гладка повърхност, отразяваща светлината допълнително ще разширят пространството в стаята.

Най – добре използвайте един фототапет на едната стена, а останалите стени боядисайте в светли неутрални тонове. Натрупването на прекалено много изображения или шарки би имало обратен ефект.

Фототапет за кухня

В кухнята може да подчертаете работната площ или стената на трапезната част с голям фототапет, който оптически ще разшири помещението. Заложете на същата цветова схема, която сте избрали за кухнята. Ефекта ще се подсили ако кухненското обзавеждане е с гланцово покритие, което допълнително отразява светлината, също както и металните аксесоари.

Фототапет за коридора

В коридора е важно да се осигури достатъчно осветление, тъй като той най – често е без прозорци. Затова заложете на светли цветове и поставете голям фототапет в бледи тонове на стената срещу огледалото.

Фототапет за спалня

Най – подходящото място за фототапет в спалнята е стената зад леглото. Най – добре използвайте успокояващата цветова палитра и нежни пастелни тонове.

Фототапет за дневна

В хола цветовете могат да бъдат по – смели, а изображенията – по – големи. Може да заложите на астрактни картини, 3D изображения, да декорирате стената зад дивана или къта около телевизора.

Фототапет за детска стая

Фототапетите в детската стая могат да бъдат на най – разнообразна тематика, свързана с хобито на детето – футболно игрище, космически кораби, морски обитатели, животни, приказен пейзаж или звездно небе.

Фототапет за баня

Банята в малките жилища обикновено е със съвсем сромни размери. За нея изберете фототапет на една или две съседни стени, който по възможност да се отразява в огледалото. Изображенията могат да бъдат пустиня, морско дъно, далечен път или безкрайна горска поляна.

Черно – бял или сив фототапет на фона на бяла стая ще разшири визуално пространството ако е поставен на една цяла стена от край до край.

3D изображенията създават излюзията за по – голямо пространство, добавят обем и разширяват малките стаи.

Фототапетите, имитиращи прозорци създават приятна излюзия за отворен прозорец с красива гледка, от който сякаш се пренасяте в друго пространство. Гледката може да бъде лавандулови поля, горски пейзаж, пустиня, морския бряг.

Панорамата на нощния град създава успокояващо усещане и е подходяща за създаване на стилен и модерен интериор за дневната или спалнята.

Природните пейзажи също са много ефектен вариант за визуално увеличаване на пространството. Горски кът, голяма поляна или внушителен водопад създават усещане за безкрайност.

Космосът винаги ни е привличал със своята мистерия. Звездното небе е особено красиво и загадъчно. Тапетите, изобразяващи космос създават излюзия за безкрайно пространство и са подходящи за детската стая, спалнята или дневната.

Фототапети, изобразяващи арки, стълби, тунели или библиотека също са подходящо решение за оптично увеличаване на пространството в малки помещения.


Собствениците на малки жилища могат да използват този интересен способ за визуално увеличаване на пр