Кои са най - актуалните цветове в интериора на дома през 2017 година

14/06/2017, 08:38:42
Оценка 4.5 от общо 83 гласа
14/06/2017
Кои са най - актуалните цветове в интериора на дома през 2017 година

Нова година – нови тенденции!

Ясен е най – модерният цвят през тази година. Институтът за цветове PANTONE определи водещият цвят през 2017 година, позовавайки се на статистически данни за цветове предпочитания в различни сфери от живота на модерния свят.

Цветът победител е GREENERY! Това е зелен цвят с леко жълтеникав нюанс, наподобяващ цвета на младите растения през ранна пролет. Носи усещане за свежест, чистота, настроение и позитивна енергия. Успокоява и създава хармония в дома.

GREENERY ще се предпочита в интериорния дизайн като доминиращ цвят за декорация и обзавеждане. Подходящ избор е за стени, мебели, дамаски на дивани, пердета, спално бельо, декорации.

Модерни ще са още нежните, неутрални, пастелни тонове

Сиво

Неутрален, стилен цвят, подходящ за всяко помещение. Излъчва спокойствие и лесно се съчетава с всички останали цветове. Особено предпочитан ще бъде топлия нюанс на сивото.

Синьо

От хладно синьо, през нежно бебешко, небесно синьо до индиго и морско синьо – зелено – всички нюанси на този цвят ще са сред водещите през 2017 година. Особено подходящи са за спалнята, детската стая и банята, тъй като носят усещане за релакс, хармония и действат успокояващо.

Розово

За цвят на 2016 година беше избран цвят „розов кварц“ заедно с бебешко синьо. Е, този тренд ще се запази и през тази година и всички нюанси на розовото отново ще бъдат на мода.

Оранжево

Различните нюнаси на оранжево и лимонено жълто са сред най – предпочитаните в интериорния дизайн през тази година. В тази графа влизат както огнено оранжево, жълто, така и цвят корал и пастелни прасковени тонове.


Нова година – нови тенденции! Ясен е най – модерният цвят през тази година. Институтът