Идеи за градински кът

14/06/2018, 13:51:17
Оценка 4 от общо 5 гласа
14/06/2018
Тагове:
Идеи за градински кът

През топлите летни месеци често търсим глътка свежест и прохлада в градината. Дворът може да бъде чудесно място за приготвяне на храна, хапване и забавление с приятели.

За градинският кът изберете място, защитено от вятър. Ако имате басейн удачно е да разположите зоната за почивка около него. В случай, че искате да обособите кухня на открито съобрзаете се с това къде е подходящо да бъде разположена тя, тъй като са нужни вода и електричество.

Градинският кът може да бъде разположен на слънчево място, като в този случай ще е нужно да осигурите засенчване. Ако предпочитате шарена сянка може да се спрете на пергола със зелен покрив. За озеленяване на перголата са подходящи катерливи растения като лоза, глициния и други. Тази сянка обаче може да не ви е достатъча в обедните часове и също така няма да може да използвате кътчето по време на дъжд.

За сметка на това пък перголата, облечена с разстителност създава романтична и много приятна атмосфера в градината.

Ако нямате възможност да организирате кухня навън и ще изпозлвате тази в дома, то най – добре обособете градинската трапезария възможно най – близо до къщата. Така ще бъде по – лесно да сервирате и отсервирате. Чудесна идея е да разположите кътче за хранене и почивка на верандата.

Когато градинският кът е оборъдван с лятна кухня е електроуреди задължително помислете за стабилен навес, който да ги предпазва от намокряне или направо за закрита беседка.

Това ще осигури и по – приятно прекарване за вас, тъй като ще ви предпазва от вятър и дъжд.

В случай, че разполагате с камина в двора най – удачно е да разположите градинския кът около нея. Така не само ще имате неповторима романтична и приятна атмосфера, но и ще може да използвате лятната кухня дори през по – хладните вечери през пролетта или ранна есен.

Добре е освен място за похапване да предвидите и зона за релакс например със шезлонги или дори малки канапета, телевизор, детски кът. Всичко зависи от вашите желания и възможностите, които предлага дворът ви!


През топлите летни месеци често търсим глътка свежест и прохлада в градината. Дворът може да бъде чу