Градински кътове за отдих

11/11/2014, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 34 гласа
11/11/2014
Тагове:
Градински кътове за отдих

През топлите и прохладни дни и вечери, независимо от сезона, едно от най-приятните места, където можем да релаксираме или да се забавляваме в собствения си дом е градината.
Във все по-забързаното ежедневие човек все малко има контакт с природата.

Щастливците, които имат къща с двор не бива да пропускат възможността да се наслаждават на заобикалящата ги природа под открито небе от уюта на дома си.
Градинският кът е местенце, което може да оформите и обзаведете по свой вкус.

Това е място, където може да си почивате с книга в ръка, да вечеряте или обядвате със семейството, да се събирате с приятели, или да пиете кафето си.

Организирането на двора непременно трябва да включва оформянето и декорирането на кът за отдих, като неговия стил и обзавеждане зависят от предназначението му, възможностите и желанията ви и разбира се от цялостната визия на двора.
През летните месеци, а и през по-топлите пролетни и есенни дни външното пространство на къщата е по-често използвано дори от стаите вътре в нея.

Мебелите за градинския кът биха могли да бъдат метални, пластмасови, дървени, както и мека мебел за по-голям комфорт. Разбира се най-добре е те да бъдат поставени под навес, беседка или поне чадър. Като в последния вариант биха могли да се използват само при хубаво време.

Ако не са скрити под навес, в зависимост от материала, от който са направени, градинските мебели, може да се наложи да бъдат прибирани когато вали, затова ако сте предвидили такъв вариант, добре е да са лесно преместваеми. Все пак една по-плътна тента е добра идея за тяхното предпазване, ако нямате изграден навес или беседка.

Оформлението на градинския кът зависи от цялостната концепция на двора. Мебелите от естествено дърво се вписват чудесно в природната среда наоколо и създават невероятна хармонична обстановка. Не се притеснявайте, че не са издръжливи на атмосферни влияния, съврменните материали за предпазване на дървото гарантират неговата защита за дълго време.

Вътрешен двор, балкон или веранда също могат да бъдат оформени като открити пространства за отдих. Там най-често се разполага мека мебел, която гарантира удобство и елегантност.

Дизайнерите все повече предпочитат мебели от ратан за обзавеждане на двора или терасата. Те са изискани, удобни, леки, издръжливи и лесни за поддръжка. Може да ги декорирате както желаете, например с голям брой възглавнички за още по-голям комфорт.

Ако имате камина в двора ще се наслаждавате на още по-голям уют през вечерите на открито. 


През топлите и прохладни дни и вечери, независимо от сезона, едно от най-приятните места, където мож