Цветя, които цъфтят през август

06/08/2018, 15:07:37
Оценка 5 от общо 2 гласа
06/08/2018
Тагове:
Цветя, които цъфтят през август

Много едногодишни и двугодишни цветя и храсти цъфтят през август и изпълват градината с нежни багри и прекрасен аромат. Ето някои от най – разпространените от тях и основните грижи, от които се нуждаят:

Циния

Цъфти през цялото лято в разнообразие от багри. Може да се отглежда както на открито в градината, така и в саксия у дома или на балкона. Цинията се нуждае от място, което е целодневно огрявано от слънчевите лъчи. Обича умереното поливане и добре дренираната почва.

Невен

Непретенциознно растение, което цъфти до средата на есента. Чувства се добре на слънчево място, издържа на суша.

Ружа

Градинската ружа е лесно за отглеждане растения. Сухоустойчива е, обива слънчевите места. Почвата трябва да е с отлични дренажни свойства и богата на хранителни вещества. Полива се умерено.

Далия

Цъфти от края на юли до първите студове. Подходяща е за засаждане край алеи и бордюри, а има и сортове, които може да се отглеждат в кашпи и саксии, както и такива, подходящи за засаждане в скален кът. Няма претенции към почвата, може да вирее както на слънце така и на полусянка. При сухо време се полива обилно.

Хризантема

Обича ярката светлина, но трябва да бъде предпазена от силното обедно слънце. Почвата й трябва да бъде нперекъснато влажна.

Жълт енчец

Достига височина около 1 метър. Има вечнозелени листа. Използва се като билка. Полива се умерено, може да издържа на засушавания. Чувства се най – добре на слънце в песъчлива почва с добър дренаж. Привлича пеперуди и други насекоми. Комбинира се добре с астра, рудбекия, хризантема.

Кана

Обича слънцето, редовното и обилно поливане. Почвата трябва да е пропусклива и богата на хранителни вещества.

Кареопсис

Жълтичката цъфти чак до късна есен. Вирее добре на слънчево място, през лятото се нуждае от обилно поливане. Почвата трябва да е добре дренирана.

Рудбекия

Цъфти от юни до септември. Изберете на цветето възможно най – слънчевото място в градината. Предпочита умерено влажна почва, но издържа и на временни засушавания.

Грудкова бегония

Осигурете на бегонията светло или полусенчесто място, защитено от вятър. Нуждае се от редовно, умерено поливане.

Калибрахое

Каскадно растение, подходящо както за градината така и за кашпи или сандъчета на балкона. Цъфти в разнообразие от багри през цялото лято, чак до октомври. Нуждае се от често и умерено поливане. Харесва слънчевите места и не е капризно към почвата.

Калифонийски мак

Цъфти от май до октомври в жълти до оранжеви нюанси. Подходящ е и за градината и за балкона. Харесва глинести почви. Зимоустойчиво  растение е.


Много едногодишни и двугодишни цветя и храсти цъфтят през август и изпълват градината с нежни багри