Съвместна промоционална кампания за европейски цветя и растения "Озари деня си" за въстановяване на сектора на цветарството

22/04/2021, 13:41:17
Оценка 5 от общо 2 гласа
22/04/2021
Съвместна промоционална кампания за европейски цветя и растения  "Озари деня си" за въстановяване на сектора на цветарството

Зеленият бранш  ни  „озарява  с цветя и растения за Цветница!

 

 „Озари деня си “ e европейска промоционална кампанияза цветя и декоративни растения, която стартира тази седмица . Инициативата ще продължи три седмици и се осъществява с подкрепата на Европейския съюз. Целта й е с настъпването на Великденските празници да се стимулират продажбите на декоративна растителностот европейски (включително български)  производители. Кампанията е насочена към възстановяване на зеления сектор, който пострада силно вследствие на пандемията.

Послание и целева група

Кампанията "Озари деня си" илюстрира пред какви предизвикателства са изправени растенията и цветята, за да оцелеят и как въпреки тях продължават да носят положителен заряд и настроение. Призивът на зеления бранш е „Нека последваме примера на цветята и да преборим трудностите като озарим деня си с растения”. Кампанията подпомага общия европейския цветарски сектор и е насочена предимно към мъже и жени на възраст между 25 и 54 години.

 Канали за разпространение

Инициативата се разгръща в България, Франция, Германия, Австрия, Белгия, Дания и Нидерландия. Потребителите в седемте европейски държави ще бъдат запознати с кампанията чрез телевизионна, YouTube и радиореклама, както и чрез социалните мрежи (Фейсбук, Инстаграм). В продължение на три седмици хората ще бъдат насърчавани да купуват повече цветя и растения чрез каналите за разпространение. Рекламни материали щебъдат  достъпни в дигитален формат за всеки заинтересован, който желае да ги позиционира в търговския си обект.

Възстановяване от кризата Ковид-19

Кризата с коронавируса през 2020г. силно засегна цветарския сектор. Загубите възлизат на над 4 милиарда само за първите пролетни месеци през същата година в цяла Европа.  Милиони цветя бяха изхвърлени. В тази връзка  кампаниятаполучи финансиране от фонда за спешно подпомагане  на европейския земеделски сектор. Промоционалната програма е инициирана от шест европейски организации.

България е представлявана от:

АПДРБ – Асоциация на производителите на декоративни растения в България)

За повече информация моля свържете се с:office@nurserybg.eu 


Зеленият бранш  ни  „озарява”  с цветя и растения за Цветница!   &