Растения за лятната градина

22/06/2018, 17:45:23
Оценка 5 от общо 2 гласа
22/06/2018
Тагове:
Растения за лятната градина

Изобилието от летни цветя и храсти може да превърне вашата градина в истинско райско местенце, изпълнено с цветове и прекрасен аромат. За да се радвате на ефектна цветна леха, изберете растения с летен цъфтеж. Ето някои от тях:

Циния

Циния е едно от най – популярните летни цветя в нашите градини. Цъфти през цялото лято до края на септември в бяло, жълто, оранжево, червено, розово, лилаво. Отглежда се лесно, издържа на горещини и затова се нуждае от слънчево място. Най – добре е то да бъде ограяно от слънцето целодневно. Обича добре дренирана почва.

Кореопсис

Жълтичката е подходяща за отглеждане в градината или в сандъче на балкона. Цъфти в ярки жълти цветове чак до късна есен. Предпочита слънчево място или частична сянка. Нуждае се от обилно поливане и добър дренаж на почвата.

Ангелония

Цветето е подходящо за слънчеви места, обича високите температури и преките слънчеви лъчи. Цъфти продължително до късна есен. Нуждае се от много вода и добре дренирана почва.

Рудбекия

Красиво многогодишно растение, което цъфти през цялото лято. Рудбекия се чувства най – добре на огряно от слънцето, място. Предпочита умерено влажна почва, но издържа и на засушаване.

Много подходящо е за аранжировка с други декоративни видове.

Грудкова бегония

Бегонията цъфти през цялото лято. Подходяща е за засаждане в контейнери или висящи кошници. Чувства се добре на сянка и във влажна и добре дренирана почва.

Фуксия

Нежните цветове на фуксията са истинска радост за сетивата. Подходяща е за засаждане и във висящи саксии или кошници. Цъфти през цялото лято. Фуксия се развива най – добре на полусянка. Обича влажната почва.

Циганче

Циганчето е сред най – разпространените растения в лятната градина. Издръжливо и непретенциозно е и се отглежда лесно. Подходящо е за засаждане както директно в градината така и в сандъче или кашпа на балкона, а също и като стайно растение.

Цъфти продължително в бяло, розово, червено, виолетово, цикламено. Чувства се добре както на слънце така и на полусянка. Нуждае се от редовно поливане.

Калибрахое

Цъфти от пролетта до есента. Много подходящо е за отглеждане в кашпи или висящи кошници на балкона тъй като е каскадно растение. Цъфти в богата палитра от багри. Обича слънчево или полусенчесто място и редовно поливане.

Декоративен слънчоглед

Растението цъфти с нежни жълти цветчета от юни до късна есен. Нуждае се от слънчево място в градината и добре дренирана почва.

Жълт равнец

Цъфти с дрени ярко жълти цветчета през юни – юли. Има ефектна сребриста листна маса. Расте на слънчево и проветриво място. Подходящ е за цветната леха, бордюр, алпинеум.

Сибирски лук

Многогодишно луковично растение, подходящо за градината. Декоративна стойност имат не само цветовете, но и листната маса. Цъфти през юни – юли. Отглежда се лесно, на слънчево място, в добре дренирана почва. Обича обилното поливане, но издържа и на временно засушаване.

Калифорнийски мак

Растението цъфти през цялото лято до появата на първите застудявания в жълто до оранжево. Не е взискателно, издържа на суша, течение и горещина. Привлича пчели и други насекоми.

Невен

Изберете най – слънчевото място в градината за невена. Издържа на суша, но все пак е добре в горещините да се полива редовно. Отстраняването на прецъфтелите цветове ще удължи цъфтежа на невена до късна есен.


Изобилието от летни цветя и храсти може да превърне вашата градина в истинско райско местенце, изпъл