Красива градина и през есента

07/09/2018, 15:04:44
Оценка 5 от общо 2 гласа
07/09/2018
Тагове:
Красива градина и през есента

Септември е месец на промени, цялата природа придобива различен облик и се подготвя за предстоящата зима. Градината през този месец е красива, пъстра, все още отрупана с цветове и изисква много грижи от ваша страна.

Летните едногодишни цветя приключват жизнения си цикъл и сега е последният възможен момент за събиране на семена. Есенните цветя започват едно по едно да радват сетивата ни, а балконските пък имат нужда от специални грижи, свързвани с прибирането им на закрито.

Листата на цветята и съдовете трябва да се прегледат внимателно за наличие на вредители, да се почистят и тогава да се внесат на закрито. Ако по растението има болни части те трябва да се отстранят. Не чакайте да започнат сериозни студове преди да приберете растенията, тъй като някои от тях са особено чувствителни към ниски температури и слани.

През септември се засаждат луковчини цветя. Подгответе се за засаждането на кокичета, лалета, зюмбюли, минзухари, нарциси. През този сезон може да засадите още: теменужка, паричка, незабравка.

Подхранете цветята, които цъфтят сега: астра, хризантема, богородичка, далия, есенно анемоне. Поливайте цъфтящите цветя и храсти редовно, премахвайте прецъфтелите цветове, наторявайте от време на време и те ще радват сетивата ви дълго с обилен цъфтеж.

През септември може да размножите някои градински храсти чрез резници: роза, будлея, хибискус, индийски люляк, жасмин.

Оформете живият плет.

Спрете да подхранвате розите.

През есента вашата градина може да красят: есенен минзухар, рудбекия, далия, астра, агапантус, хризантема, флокс, японска спирея, есенно анемоне, перовския.


Септември е месец на промени, цялата природа придобива различен облик и се подготвя за предстоящата