15 трика на успешните цветари

26/07/2017, 00:14:16
Оценка 4.4 от общо 66 гласа
26/07/2017
Тагове:
15 трика на успешните цветари

Изпитаните бабини съвети са едни от най – добрите средства за отглеждане на здрави и красиви растения. Ето някои от тях:

1. Поливайте цветята с вода, в която е врял ориз. Тя има подхранващо действие, благодарение на скорбялата, съдържаща се в ориза.

2. Ако в скасията се появи червей, поставете в нея гнила ябълка. Много скоро той ще се премести в плода.

3. Натрошете на ситно яйчени черупки и ги смесете с горния слой на почвата в саксията. Правете това веднъж на три – четири месеца. Черупките на яйцето са много богати на калций.

4. След като използвате торбичка чай смесете съдържанието й с пръстта на цветята. Това ще ги предпази от досадни мушици.

5. Когато проветрявате стаята поставяйте растенията в ъглите, за да ги предпазите от течение.

6. През зимата не пръскайте листата на фикуса с вода, а само ги забърсвайте с влажна кърпа всеки ден. Може да използвате и кърпа, потопена в топла бира, така те ще получат приятен зелен цвят.

7. За да се справите с мухъла върху стайните цветя добавете птичи тор към пръстта.

8. Ако ще отсъствате от дома няколко дни поставете мокра гъба върху почвата в саксиите. Така цветята ще поемат по малко от влагата непрекъснато и няма да изсъхнат.

9. Поливайте саксийната папрат със студен черен чай – това й се отразява много добре.

10. Наторявайте цветята с утайка от кафе – един – два пъти месечно разрохквайте внимателно пръстта и я смесйвате с изстиналата утайка.

11. Подхранете растенията с пепел от дървени въглища – тя е много богата на минерали.

12. Веднъж месечно поливайте стайните цветя с разтвор от прясно мляко и вода в съотношение 1:3. В прясното мляко се съдържат ценни минерали и микроелементи, необходими за растежа на цветята.

13. За да съхраните по – дълго висящите растения периодично ги потапяйте в хладка вода.

14. Забодете няколко кибритени клечки с главичките надолу в почвата на съда. Това ще изгони въшките от цветята, тъй като те не понасят фосфора.

15. Пулвелизирайте растенията с бульон от лук – сложете люспи от лук във вряща вода и след като кипнете свалете от огъня и оставете да престои една нощ. После оросете цветята с направената отвара. Бульонът от лук има укрепващо и дезинфекциращо действие и повишава устойчивостта на растенията към вредители.


Изпитаните бабини съвети са едни от най – добрите средства за отглеждане на здрави и красиви р