Работата ни в градината през февруари

01/02/2015, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 50 гласа
01/02/2015
Тагове:
Работата ни в градината през февруари

Предпролетни грижи за градината

През февруари, макар че е все още е зима постепенно започва да ни изпълва пролетно настроение. Вече си представяме градината обагрена в зеленина и цветове. И този момент не е далеч!

Какво трябва да свършим в градината през този месец?

В цветната градина през втората половина на месеца трябва да засадим семената на лобелията, агератума, петунията. Към края на февруари ако времето позволява може да засеем семената на мак, карамфил, делфиниум. Отново към края на месеца може да освободим розите от завивката им и да започнем резитбата им. Времето е подходящо и за подрязване на храстите за жив плет.

През февруари е време за размножаване на хризантемите. Отрежете резници с дължина около 8 см. засадете ги в сандъче, покрийте го със стъкло и го оставете на светло място. След вкореняване на резниците, изчакайте месец и ги засадете в саксии.

Как да си приготвим почвена смес за разсад: вземете равни част пръст от затревени места, пясък, торф и добре угнил компост и ги смесете.

В зеленчуковата градина към края на месеца може да засадите ранни моркови, магданоз, копър, грах, спанак. За разсада използвайте почва от затревени участъци.

В плодовата градина е време за резитба на овощните дръвчета и на лозите. Ако има изсъхнали клони трябва да се премахнат. Преди пъпките на овощните дръвчета да започнат своето развитие, трябва да се извърши второто зимно пръскане. Добре е да се направи в дни с температура над 4 градуса. Касисът също се нуждае от резитба през този месец. Ако времето се задържи по – топло за няколко дни е подходящо за засаждане на дръвчета.

Стайни и балконски растения – повечето от стайните цветя през този месец все още се намират в период на покой. Поливат се по малко и само когато горния слой на почвата изсъхне. Цикламите трябва да се поливат с хладка вода само в чинийката и да се държат на светло и прохладно място.

И през този месец трябва да се погрижите за влажността на въздуха в стаята като поставите купички с вода или пулвелизирате растенията от време на време. Цъфтящите кливии, иглики, орхидеи трябва да се поливат с вода със стайна температура и да се внимава почвата им да не пресъхне. През февруари редовно отстранявайте прахта от листата на растенията с влажна кърпа или четчица и разрохквайте почвата в саксията. В края на месеца чрез резници могат да се разможат хортензиите, бегониите, фуксиите, пасифлората.


Предпролетни грижи за градината През февруари, макар че е все още е зима постепенно започва да ни и