През март засадете летните цветя

02/10/2017, 03:02:10
Оценка 4.4 от общо 61 гласа
02/10/2017
Тагове:
През март засадете летните цветя

През месец март е най – подходящото време да приготвите разсади от летни цветя, които ще красят градинските лехи, балконските сандъчета и кошници, первазите на прозорците.

В топло помещение или парник през март можете да засадите в табли или саксии семената на: латинка, ружа, кобея, карамфил, циганче, лаватера, целозия, циния, вербена, флокс и други.

В студено помещение се засаждат семената на: делфуниум, маргаритка, агератум, кореопсис, хелиантус, рудбекия, лобелия, петуния и други.

При засаждане на семената обърнете специално внимание на изискванията на всяко растение, прочетете етикета и спазвайте указанията за да получите добри резултати. Повечето семена на летните цветя се нуждаят от покриване с 3 – 4 мм. почвен слой след засаждане. Има и такива, които не изискват покриване като например семената на тютюнчето или кученцето.

През март се сеят също и ароматните билки и подправки като: естрагон, мента, чубрица.

Семената на многогодишните цветя и билки се засаждат в богата и рохкава почва и се покриват с тънък слой пресята почва около 4 – 5 мм.

През март засадете в контейнери с богата почва клубените и луковиците на далия, бегония, ацидентера и ги поставете в светло помещение с температура около 18 градуса. След като премине опасността от слани ги засадете на открито. Така те ще се развият по – бързо и ще цъфнат около 2 седмици по – рано от обикновено.

През март могат да се засадят и розовите храсти, но това трябва да се направи възможно най – рано преди същественото затопляне на времето.


През месец март е най – подходящото време да приготвите разсади от летни цветя, които ще крася