Натурални средства за ароматизиране на гардероба

12/01/2018, 00:51:45
Оценка 4.5 от общо 42 гласа
12/01/2018
Натурални средства за ароматизиране на гардероба

Почистването и пренареждането на гардероба обикновено се случва рядко и въпреки редовното проветряване в него може да се появи неприятна миризма заради застоелия въздух, която да се предаде на туко що изпраните дрехи.

Препоръчваме ви да си направите напълно естествени ароматизатори за гардероба, благодарение на които дрехите ви ще запазят свежестта си максимално дълго.

Ароматни цветя и билки – можете лесно да си направите ароматни торбички с билки, които да поставите в гардероба и шкафовете. За целта вземете тънко парче плат или тюл и поставете в него стръкчета лавандула, жасмин, розмарин, розови листенца и други билки по желание, добавете една капка от любимото ви етерично масло, например мента, лимон, иланг - иланг и завържете плата с панделка.

Цитрусови аромати – вземете един портокал и направете няколко малки дупки в кората му с помощта на нож и поставете в тях карамфил. Друг вариант е да използвате мандарина, направете малка дупка в нея и оставете плода да изсъхне за 2 дни. След това поставете в дупката пръчка канела.

Може да си направите ароматни торбички от портокалови кори и листа на цветя.

Цитрусовите аромати освен, че ще придадат свежест и приятна миризма на дрехите ви ще ги предпазят от появата на молци.

Торбички чай с етерично масло – много лесен и бърз начин да освежите гардероба е да използвате няколко торбички с ароматен билков чай. Капнете върху тях по една капка етерично масло за да подсилите аромата и ги поставете на избраните места. Подменяйте ги периодично.

Торбичка с ориз – в купичка поставете една шепа ориз и капнете върху него няколко капки ароматно масло. Добър избор е кедровото или лавандуловто масло, тъй като те предпазват от молци. Ако желаете може да добавите няколко розови листенца и пръчка канела. Оставете оризът за известно време докато попие ароматите. Пригответе си малки памучни торбички, изспите оризът в тях и ги завържете с панделка. Вече може да поставите гототвият ароматизатор в избраните шкафчета.


Почистването и пренареждането на гардероба обикновено се случва рядко и въпреки редовното проветрява