Smart home...или как да управляваме уредите у дома докато ни няма

21/02/2018, 13:29:25
Оценка 4.4 от общо 49 гласа
21/02/2018
Тагове:
Smart home...или как да управляваме уредите у дома докато ни няма

Иновативна система за контрол на уредите и пестене на енергия у дома

Идеята за т.нар. „умен дом“ се е зародила преди доста години, а с напредване на технологиите, съвременните системи за домашна автоматизация набират все по – голяма популярност и стават все по – достъпни. Система, чрез която можем да контролираме дистанционно, уредите в дома си, вече се предлага и у нас.

Специалистите от фирма „Про смарт“ са разработили умно устройство, чрез което можем отдалечено да управляваме уредите в дома си през интернет. Или казано по – просто можем да си пуснем климатика или бойлера чрез приложение на телефона още докато сме в офиса.

От идеята до реализацията

Идеята за създаване на умно устройство е била провокирана от факта, че България е на челно място по консумация на енергия в Европейския съюз. Разбира се, областите на домакинството, които изразходват най – много енергия са отоплението и топлата вода, следвани от охлаждане и осветление. Чрез възможността да управляваме отдалечено уредите в дома си ние им осигуряваме оптимален режим на работа и по този начин пестим енергия. Така се създава продуктът proSmart BBoil, който е достъпен както за потребители, които могат да го използват в жилището си, така и за компании, занимаващите се с електроуреди, отопление и климатизация.

Как работи и какво можем да управляваме чрез смарт термостатът BBoil?

Устройството се управлява чрез безплатно уеб базирано приложение, което работи през компютър, таблет или смартфон. То позволява задаване на графици на работа на уредите у дома. С него може да управлявате: електрически уреди и системи за отопление и охлаждане, климатици, електрически бойлери, соларни системи, котли на газ и твърдо гориво, осветление, както и поливни системи за градината.

Защо да използвате proSmart BBoil за вашия дом:

- Разполагате с постоянен достъп до информация в реално време за уредите в дома и офиса си.

- Имате надеждна система, гарантираща ви сигурност и контрол над дома ви от всяка точка на света.

- Можете да управлявате почти всички електрически уреди в дома си през интернет.

- Можете да си изготвите дневна и седмична програма за работата на уредите и системите, които желаете.

- Можете да загрявате водата в бойлера само когато това е необходимо.

- Работите с приложение с интуитивен интерфейс, изключително удобно и лесно за използване.

- Спестявате енергия, съответно пари.

Екстра или необходимост е „умният дом“?

Ако до скоро се е смятало, че системите за домашна автоматизация са по – скоро екстра за хора с голям бюджет, то това схващане бавно се променя. Системата proSmart е едно изгодно и напълно достъпно за българския потребител, решение, което води и до сериозни спестявания в дългосрочен план. Имайки предвид потреблението на подобни системи в световен мащаб, определено можем да смятаме, че в бъдеще „умният дом“ ще бъде една все по – налагаща се необходимост за нашите жилища.

https://prosmartsystem.com/bg


Иновативна система за контрол на уредите и пестене на енергия у дома Идеята за т.нар. „умен д