Най - честите грешки у дома според Фън шуй

06/02/2017, 17:19:49
Оценка 4.5 от общо 76 гласа
06/02/2017
Най - честите грешки у дома според Фън шуй

В опитите си да направят жилището си, изпълнено с позитивна енергия и хармония, според правилата на Фън шуй, хората често допускат някои основни грешки. Кои са те и как да ги избегнем:

Стъклена трапезна маса – масата за хранене е центъра на семейния живот и трябва да бъде от солиден материал – най – добре – дърво.

Огледало в спалнята – всеизвестно е, че според Фън шуй човек не бива да се отразява в огледалото докато спи. Експертите не препоръчват наличието на този предмет в спалнята, но ако все пак решите той да присъства, поставете го от вътрешната страна на гардероба например, така че да не виждате отражението си когато сте в леглото.

Безразборно поставяне на фонтани или водни елементи – декоративните водни елементи трябва да се поставят на определени места: север, изток или югоизток, тъй като това са секторите на водата и дървото. Избягвайте да поставяте декоративни водни площи в южния сектор на дома.

Поставяне на леглото под наклонен таван – наклонения таван променя естественото движение на енергията и я забива в земята. Не е желателно под тях да се поставят легла, дивани, маса за хранене, столове или печка. Под наклонен таван е препоръчително да бъдат поставяни само шкафове за книги или дрехи.

Претрупване с излишни вещи – безпорядъкът и излишните вещи са нежелателни във Фън шуй. Ненужните, повредените вещи и нещата, които не се използват дълго време трябва да се изхвърлят. Изчиствайки дома си от старото и излишното, освобождаваме място за новото.

На какво да обърнем най – голямо внимание:

Когато избирате жилище внимавайте да не е разположено в близост до болница, гробище, електроцентрала и т.н. земните участъци, които се асоциират с неприятности, болести и страдание изпълват дома с негативна енергия. Гледайте и района да не е твърде сух и с бедна растителност. Потърсете квартал, който е добре озеленен и с много дървета.

Входната врата и антрето са често пренебрегвани при подреждане на дома, но те са много важни. Вратите са портали, през които, енергията тече навън и навътре. Влизането и излизането от жилището представлява неговата връзка с външния свят. За да подобрите цялостната енергия на жилището старайте се външната врата и антрето на изглеждат добре винаги, те трябва да са чисти и подредени, да няма разхвърляни дрехи и обувки.

Прозорците също са много важни, тъй като те са „очите“ на нашия дом. Поддържайте ги чисти и не допускайте напукани стъкла.

Ако сте решили да обзавеждате дома си според правилата на Фън шуй най – добре се обърнете към консултант по древното изкуство за да елиминирате вероятността от грешки. 


В опитите си да направят жилището си, изпълнено с позитивна енергия и хармония, според правилата на