Бюджетни идеи за освежаване на балкона

12/04/2019, 12:45:52
Оценка 5 от общо 2 гласа
12/04/2019
Тагове:
Бюджетни идеи за освежаване на балкона

7 идеи как да освежите балкона без да правите ремонт

С настъпването на пролетта започваме да прекарваме повече време на балкона. Ако ви се иска той да придобие нов, освежен облик, но нямате желание и възможност за кардинални промени, вижте няколко идеи как да го декорирате бързо и икономично:

Заложете на интересен текстил

Нови калъфки за възглавнички, покривка или малко пъстро килимче ще освежат атмосферата на балкона и ще му придадат нова визия лесно, бързо и евтино.

Рециклирайте стари мебели

Боядисайте старата пейка, малка масичка за кафе и два стола и си направете уютно кътче на балкона. С малка доза старание и сръчност може да си направите интересно капане или пейка от пелети или друг материал.

Направете си уютно кътче за четене

Стар шкаф, канапе или дори ракла ще свършат чудесна работа. Използвайте мека подложка за сядане, няколко декоративни възглавнички и имате чудесно кътче за четене и почивка.

Цветята внасят моментална свежест

Няколко саксии, кашпи или кошници с цъфтящи растения ще превърнат балкона ви в цветен оазис.

Собственоръчно направен цветарник

Тук на помощ идват старата стълба, куфар, табуретка, пейка, масичка, щайга и всякакви други непотребни вещи. Освежете ги със спрей или боя, или ги декорирайте с декупаж и ги превърнете в нестандартен дом за саксийните растения.

Сложете изкуствена трева

Ако искате да смените настилката на балкона или просто да му придадете различен облик, един от най – лесните и икономични начини да направите това е да поставите изкуствена трева. Зеленината в комбинация с цветя ще превърне балконът ви в приятно кътче с усещане за близост с природата.

Свещи и фенери

За да бъде балконът красиво и уютно място през тъмни часове на денонощието трябва да помислите за осветление. Един чудесен начин да постигнете стилен декоративен ефект е да заложите на фенери и нестандартни свещиници. Някои от тях може да направите сами, други да намерите в магазините, но каквото и да изберете това е практично и бюджетно решение за освежаване и придаване на чар на терасата.


7 идеи как да освежите балкона без да правите ремонт С настъпването на пролетта започваме да прекар