Винаги трябва да имаме лимони в хладилника. Вижте защо...

03/07/2017, 23:44:01
Оценка 4.4 от общо 29 гласа
03/07/2017
Винаги трябва да имаме лимони в хладилника. Вижте защо...

Ползите от лимона в домакинството и кулинарията са наистина много...

Свежият плод може да ви помогне да поддържате дома си чист без химия, да пречистите и освежите взъдуха в стаите, да ароматизирате хладилника или да си направите полезна и вкусна домашна лимонада. И още...

Придава свеж вкус на водата – прибавете малко прясно изцеден лимонов сок към водата за пиене. Това, освен че ще подобри нейният вкус може да ви помогне при болки в гърлото, проблеми с черния дроб както и при изгаряне на мазнини.

Освен това ще снабди организма ви с натурален витамин С.

Изстудяване на напитки – налейте вода във формички за лед и капнете по няколко капки лимонов сок във всяка. Освежаващите кубчета може да добавите в каната за вода, сок, студен чай, коктейл или бяло вино. Всъщност повечето напитки имат още по – хубав вкус с малко лимон.

Предпазва от залепване на ориза – добавете една супена лъжица лимонов сок към водата, в която варите ориз. Това няма да позволи на ориза да залепне по дъното на съда.

Варене на яйца – преди да сварите яйцата измийте добре черупките им и ги намажете с лимонов сок. Това ще ги предпази от счупване особено ако ги варите по – дълго. Ако добавите една лъжица лимонов сок към водата за варене на яйцата, след това ще ги обелите много по – лесно.

Запазва продуктите свежи – изстискайте малко лимон върху нарязаните плодове и зеленчуци, това ще ги предпази от покафеняване и увахване.

Ароматизиране на хладилника – разрежете един лимон на две и го поставете в хладилника. Той ще абсорсбира неприятните миризми и ще придаде свежест.

Освежаване на въздуха – ако използвате овлажнител за стаята добавете към водата в резрвоара му малко лимонов сок. Освен, че помещението ще се ароматизира приятно, това има и антибактериални свойства.

Премахване на миризмата на готвене в кухнята – след като сте приключили с готвенето поставете на котлона тенджера с вода и оставете да заври. След това добавете в нея лимонови кори и канелени пръчици. Приятният аромат скоро ще се разнесе из цялата кухня и ще абсорбира миризмата на готвените ястия.


Ползите от лимона в домакинството и кулинарията са наистина много... Свежият плод може да ви помогн