Как да изгоним дървениците

27/01/2018, 12:50:17
Оценка 4.4 от общо 57 гласа
27/01/2018
Как да изгоним дървениците

Дървениците се развъждат на топли места, на които липсват светлина и чист въздух. Най – често това са дупчици и пукнатини в стените, в дървените мебели и аксесоари, в гънките на дюшеци и др. Дървениците са доста устойчиви както на ниска температура и глад, така и на редица препарати. Бързо се размножават, затова и борбата с тях не е лесна.

Как да се справим с дървениците:

1. Използване на химични инсектициди – това е най – честият и ефективен начин за борба с вредителите у дома. Проблемът е, че както казахме дървениците са много устойчиви и често развиват резистентност към различните препарати и те спират да действат. Затова по – доброят вариант е да не си купувате преперат от аптека или ветеринарен магазин, а да повикате фирма за борба с насекомите. Най – добре е третирането да става сутрин. Преди това трябва да сте прибрали всички хранителни продукти както да изведете домашните любимци. Помещенията ще трябва да останат затворени за известно време (няколко минути до няколко часа), след което трябва да се проветрят за поне 4 часа. Повече подробности може да получите от специалистите, които водят борба с вредителите.

2. Използване на народни средства – ефективно средство за борба с дървениците е денатурираният спирт. Той е подходящ ако дървениците са се загнездилив стари тапицирани мебели, гардероби и др. Оцета също има добър ефект срещу дървениците.

Още една народна рецепта, която може да изпробвате е: Смесете 10 гр. нафталин със 100 гр. изсушени и стрити на прах листа от лайка или хризантема. яяяя


Дървениците се развъждат на топли места, на които липсват светлина и чист въздух. Най – често