Как да изчистим хладилника за по - малко от 30 минути

30/11/2016, 11:39:16
Оценка 4.6 от общо 52 гласа
30/11/2016
Тагове:
Как да изчистим хладилника за по - малко от 30 минути

Хладилника е един от уредите у дома, които се цапат най – лесно, предвид факта, че обикновено стои в кухнята и в него се съхраняват хранителни продукти. Колкото и да е досадно, той се нуждае от редовно цялостно почистване.

Как да изчистим хладлинка за по – малко от 30 минути:

- Изключете хладлиника от електрическата мрежа и с плоска четка с навлажнен тънък парцал избършете прахта под него. (2 минути).

- Извадете всички продукти от хладилника, изхвърлете ненужното, премханете поставените предмети над уреда и отрастранете магнитчетата на вратата. (4 минути).

- Изведете рафтчетата и чекмеджетата и ги измийте в мивката с помощта на гъба, топла вода и препарата за съдове. След това ги оставете да изсъхнат на въздух на терасата. (10 минути).

- Напръскайте вътрешността на хладилника с почистващ препарат под формата на спрей. С чиста кърпа избършете вратата, стените и пода. Ако има места недостъпни за кърпата изпозлвайте стара четка за зъби. (3 минути).

- Забършете с мека кърпа рафтовете и чекмеджетата ако не са изсъхнали напълно и ги върнете по местата им. Подредете хранителните продукти и включете хладилника. После почистете външната част на хладилника с помощта на препарат за съдове или течен сапун и мека памучна кърпа. След като вратата изсъхне залепете отново магнитчетата. (9 минути).

Ето че сте готови и изчистихте напълно хладилника за 28 минути!

За да се запази за по – дълго миризмата в него свежа добра идея е да поставите купичка със сода за хлаб или половин лимон във вътрешността на вратата. За най – добри резултати сменяйте содата или лимона често.


Хладилника е един от уредите у дома, които се цапат най – лесно, предвид факта, че обикновено