Да си приготвим домашен омекотител за дрехи

12/08/2017, 12:30:54
Оценка 4.5 от общо 63 гласа
12/08/2017
Да си приготвим домашен омекотител за дрехи

Обикновените омекотители за дрехи, които се предлагат в магазините, съдържат множество вредни съставки, които се абсорбират чрез кожата и при вдишване. Ако ги използваме на всяко пране с години наред те се натрупват в нашия организъм и сериозно вредят на здравето ни. Добре ухаещите препарати съдържат токсични химикали, които могат да предизвикат дразнене или алергична реакция при по – чувствителни хора, освен това вредят и на околната среда.

Затова и все повече се замисляме за безопасни алтернативи, с които прането ни да е меко и да ухае приятно без да си вредим.

Ще ви представим лесна рецепта за домашен омекотител, който е абсолютно безопасен за употреба.

Смесете в подходящ съд 1 / 2 литър вода с 1 чаена чаша оцет и 250 гр. сода за хляб. Добавете 5 капки етерично масло по избор (лавандула, здравец, иланг – иланг, бергамот, грейпфрут, или друго, което ви харесва като аромат). Разбъркайте добре,  изсипете сместа в чиста стъклена бутилка и затворете капачката.

Преди да пуснете пералнята добавете около 60 мл. от готовия натурален омекотител в преградата, предвидена за целта. Той ще направи дрехите ви изключително меки и приятни на допир.

Съхранявайте омекотителя добре затворен, на хладно и тъмно място. 


Обикновените омекотители за дрехи, които се предлагат в магазините, съдържат множество вредни състав