Да вдъхнем живот на антрето с нестандартни тапети

28/02/2017, 06:46:15
Оценка 4.5 от общо 51 гласа
28/02/2017
Тагове:
Да вдъхнем живот на антрето с нестандартни тапети

Правилно подбраната декорация на стените може да превърне тъмният и скучен коридор в приветливо и очарователно място.

Антрето не е просто място, в което си събуваме обувките. То е първото, което виждаме когато влезем в нечий дом. То оставя у нас впечатление какво да очакваме от интериора и организацията на жилището. Със сигурност е много по – приятно когато отвориш вратата да те посрещне красиво, добре подредено и свежо антре, отколкото мрачно и разхвърляно.

Тапетите предлагат чудесни възможности за игра със светлина, цветове и форми. Светлите тапети могат да освежат тъмния коридор и да направят малкото пространство да изглежда по – голямо. Шарените тапети с интересна текстура пък ще вдъхнат живот и настроение на скучното антре.

Ако коридорът е малък и искате да създадете усещане за повече височина изберете тапети с вертикални линии. Ако пък помещението е твърде тясно и целта е да придадете пространство заложете на тапети с хоризонтални ивици.

Ако в коридора липсва естествена светлина, спрете се на светъл цвят тапети. Също така за увеличаване на пространството може да изберете и такива с метален ефект.

При по – големия коридор може да си позволите и тъмен ярък цвят тапети.

Тапетите с релефен дизайн правят помещението да изглежда по – широко. Ако харесвате тапети с орнамети не е лоша идея да поставите такива в коридора, но все пак не прекалявайте с декорациите и заложете на изчистени мебели и аксесоари.

В днешно време разнообразието от модели тапети на пазара е огромно. Може да избирате между изчистени модели и такива с орнаметни. Предлагат се релефни, огледални тапети, както и такива имитиращи тухли или камъни. На какво ще се спете зависи от вашия вкус и интериора на жилището ви.

Цветовото разнообразие също е огромно. За по – малките коридори обикновено се залага на светли и неутрални цветове като бяло, бежово, шампанско, светли тонове на сивото. Ако обичате да експериментирате и целта ви е да постигнете нестандартен вид на антрето може да заложите на зелено, лилаво, бордо, както и тапети с различни мотиви.

Как да съчетаем тапетите с тавана, пода и мебелите?

Заложете на бял цвят за тавана на коридора. Той обикновено е малко помещение без прозорец и колкото и добре да е осветен никой цвят не би стоял по – добре от бялото. Особено ако използвате тапети за стените.

Подовата настилка в антрето е най – добре да бъде едноцветна и изчистена. Особено ако тапетите са с декоративни елементи. В случай, че вече имате подова настилка с орнаменти, то тогава се спрете на изчистен модел тапети.

Добре е в малкия коридор да няма твърде много мебели и аксесоари, а само най – необходимите – закачалка, малък шкаф за обувки и разбира се огледало. Ако има място може да поставите и малка пейка.

Важно е да изберете тапети от материал, който се поддръжа лесно. Добре е да могат да се мият. Важно условие е да са от екологичен материал, безопасен за здравето.


Правилно подбраната декорация на стените може да превърне тъмният и скучен коридор в приветливо и оч