Трапезна маса за малка кухня

03/08/2020, 15:39:46
Оценка 4.3 от общо 3 гласа
03/08/2020
Тагове:
Трапезна маса за малка кухня

Колкото по-малка е кухнята толкова повече изобретателност трябва да проявите за да изберете трапезна маса.

Кът за хранене на перваза

В малката кухня трябва да се използва рационално всяко свободно пространство. Первазът на прозореца може да се превърне в уютно кътче за закуска, кафе или питие, а дори и за хранене на двама души. Решението е удачно за много миниатюрни кухни в едностайни апаратаменти. Така може да се наслаждавате на гледката от прозореца докато се храните.

Сгъваема маса

Сгъваема масата, закачена на стената и отваряща се при нужда, е практично решение за съвсем малките кухни. Тя осигурява пространство за хранене на двама или трима души. През времето, което се ползва, стои прибрана до стената и не заема място. Може да се изработи по поръчка, съобразена с размера и дизайна на кухнята.

Трансформираща се маса

На пазара ще откриете маси с плъзгаща повърхност, при които плота може да увеличава размера си при нужда, например когато планирате гости. Предлагат се също така маси, които се разпъват и могат да се използват като ниска холна масичка за кафе, така и като висока маса за хранене. Последните обаче не са много удобни за ежедневно разпъване, но определено пестят място и за добро решение за малка дневна с кухненска част.

Прибираща се маса

Интересно решение е издърпваща се маса, на колелца, която може да стои скрита под плота и да се изважда преди употреба.

Бар зад дивана

Компактна, висока маса зад дивана е практично и елегантно решение за мини дневна с трапезария и кухня. Пред дивана може да поставите малка масичка за кафе. А основното предимство е, че телевизора ще се вижда еднакво добре от трапезната маса и от канапето.

Малка кръгла маса

Компактна кръгла или елипсовидна маса с гланцирана повърхност ще се впише отлично в малката кухня.

Полукръгла маса

Основен недостатък на изцяло кръглата маса е, че не може да бъде плътно долепена до стената. Той обаче може да се компенсира с подобна полукръгла маса, идеална за миниатюрна кухня.

Остров или барплот

Практично решение за апартаменти тип студио, тъй като острова или барплота може да отделя визуално кухнята от дневната зона. Освен това помага при готвене, сервиране, може и да се използва за съхранение, а защо не и като трапезна маса?


Колкото по-малка е кухнята толкова повече изобретателност трябва да проявите за да изберете трапезна