Шкаф до прозореца

05/08/2020, 08:33:15
Оценка 5 от общо 2 гласа
05/08/2020
Шкаф до прозореца

В малката стая всяко свободно пространство трябва да се използва рационално и това може да наложи поставянето на шкаф в близост до прозореца. Той обаче не трябва да се натрапва и да спира достъпа на дневна светлина, а само да допълва интериора.

Как да разположим шкафа около прозореца?

От двете страни на прозореца

Ако прозорецът е в центъра на стената изберете симетрични шкафове, а в случай, че прозорецът не е центриран, по-добре заложете на асиметрични композиции. Отворените модели са по-подходящи – рафтове и стелажи.

Шкафовете не трябва да бъдат твърде обмени и издадени към вътрешността на стаята, за да не намаляват количеството светлина, което прониква вътре.

Ъглов шкаф

Чудесен вариант за запълване на непотребни ъгли в малки пространства. В миниатюрната стая, всяко свободно място е ценно. Ъгловият шкаф може да се използва за съхранение или да бъде в ролята на библиотека, особено ако под прозореца е обособен кът за четене.

Под прозореца

Шкафът под прозореца, освен като място за съхранение, може да се използва и като пейка, създаваща уютно кътче за почивка.

Между два прозореца

Практично решение за помещение с два прозореца. Добре би изглеждал вграден модел, който не отнема от вътрешното пространство и не възпрепятства естествената светлина, идваща от вън.

Функция на шкафа

Шкаф с бюро

Удачно решение за детската стая или домашния офис. Обособяването на бюрото под прозореца е често срещно решение, особено в малки помещения. Така се възползвате от естествената светлина през деня, а шкафът предлага място за съхранение на книги, учебници, тетрадки и други пособия.

Декоративни стелажи

Шкафът около прозореца може да има и естетична функция, освен практична такава. На открити рафтове може да разположите различни сувенири, часовник, снимки в рамки, вази.

Гардероб

Практично решение за малката стая е обособяването на гардероб около прозореца.

Кът за играчки

В детската стая, шкафът може да служи за съхранение на играчки и ученически пособия и да бъде съчетан с място за четене или почивка под прозореца.

Още свежи идеи за шкаф около прозореца:


В малката стая всяко свободно пространство трябва да се използва рационално и това може да наложи по