Преобразете дневната с нова и модерна секция

06/01/2017, 00:29:34
Оценка 4.6 от общо 56 гласа
06/01/2017
Тагове:
Преобразете дневната с нова и модерна секция

Секцията е традиционна мебел за всекидневната. Тя може да придаде на хола ви стилно и елегантно излъчване, да се превърне във фокусна точка или в неотразим акцент. Ключът към красивото и функционално обзавеждане е правилното съчетание на форма, размер, стил и цвят на мебелите.

Днес се предлага наистина голямо разнообразие от секции за хол и всекидневна. Съществуват класически, минималистични, винтидж, еко модели, модулни секции, варианти с отворени рафтове – многообразието наистина е огромно. За да се ориентирате по – лесно в избора си – съобразете се с няколко основни фактора:

Размер на дневната 

Логично е, че голямата секция ще изглежда твърде не на място в малката дневна и ще отнема много от пространството. Затова съобразете размера на секцията с този на помещението и на останалите мебели. В последно време дизайнерите залагат на нестандартни и практични решения при обзавеждането на малките жилища, такива са например модерните модулни секции. Те предлагат гъвкави възможности за подбредба на отделните модули, което ги прави функционални и удобни.

Модулните секции могат да бъдат поставени както на земята, така и да се монтират на различна височина по стените. Цветът на отделните елементи също може да бъде различен. Всичко това ще придаде свежо и креативно излъчване на дневната. Модулните системи носят усещане за повече въздух и пространство.

Стил и атмосфера, които целите да постигнете 

Секцията трябва да подхожда както на интериора на хола, така и на цялостната концепция за обзавеждане на жилището. Ако домът ви е в традиционен стил добро решение е да се спрете на класическа права секция, разполагаща с достатъчно шкафове и рафтове. Размерите й отново трябва да бъдат съобразени с големината на дневната. Ако искате да разчупите атмосферата може да се спрете на секция с отворени рафтове, която създава усещане за простор и дава възможност за поставяне на интересни декорации.

Ако домът ви е обзаведен в рустик стил заложете на масивна секция от дърво. За винтидж интериора се предлагат секции с антична визия, а за модерния дизайн може да намерите разнообразие от модели с различна форма, прави и изчистени линии, гланцирани повърхности и огромен избор от цветове.


Функционалност на секцията 

Правилно подбраната секция ще придаде нова и модерна визия на вашия хол. Освен нейния дизайн обаче е важна и функционалността й. Ако искате да използвате секцията за съхранение на вещи и аксесоари, спрете се на по – голям модел с достатъчно шкафове. В случай, че нещата, които ще държите в нея не са удачни за излагане на показ отвроените рафтове не са добро решение. Ако все пак искате да поставите и красиви аксесоари може да се спрете на модел, при който няколко от вратичките са стъклени. За още по – ефектна визия може да се постави LED осветление, което да фокусира вниманието върху любимите ви сувенири.

В зависимост от формата на помещението може да се спрете на ъглова секция, която ще спести пространство и ще създаде разчупен и интересен дизайн.

В случай, че искате да използвате секцията като библиотека изберете модел с достатъчно рафтове за книги.

Стъклените витрини са удачен вариант в случай, че желаете да подредите на секцията красиви декорации, рамки със снимки, луксозни чаши, икони. Стъклата също така отразяват светлината както през деня, така и тази от осветителните тела вечер и създават чувство на лекота и простор.

Модерните холни секции обикновено са семпли изчистени и не отнемат много от пространстото на хола. Те са част от TV къта и така без да се натрапват се превръщат в притегателен център в съвременната дневна. 


Секцията е традиционна мебел за всекидневната. Тя може да придаде на хола ви стилно и елегантно излъ