Мебели от масив - мода, която никога не отминава

07/11/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 27 гласа
07/11/2014
Тагове:
Мебели от масив - мода, която никога не отминава

Тенденциите в интериорния дизайн както и навсякъде другаде се променят непрекъснато, следвайки съвременните идеи за визия и практичност. Това важи както за цветовите гами и цялостния декор, така с особена сила и за мебелите.

Въпреки, че днес се прадлагат различни материали за изработка на мебели, нещото което няма да излезе от мода и няма да спре да бъде предпочитано, това са мебелите от масив.

Тяхното качество, дълготрайност и красота за безспорни.

В момента у нас все по-широко се употребяват ПДЧ и МДФ плоскостите за изработка на мебели, врати, подови настилки.

Това са плоскости, направени от пресовани дървесни пърчета, примесени със смолисти вещества. Тези мебели имитират по доста успешен начин естественото дърво, предлагат се в голямо цветово разнообразие, а най-голямото им предимство е по-ниската цена.

Вторият вид са мебелите от масивна дървесина. Те са издръжливи, независимо от годините си не губят красотата си и не се деформират.

Масивните мебели се изработват от дъб, бук, череша, орех, липа или топола. Предимствата на масивната дървесина са малка обемна плътност, лесна обработваемост, добри топлоизолационни качества, якост, издръжливост на продължително натоварване.

Към масивните мебели може да се прибавят резбовани елементи, които им придават допълнителна естетика.

Истинското дърво придава на помещението топлина, уют и изисканост, каквито не могат да се постигнат с други мебели, въпреки добрата имитация. Мебелите могат да бъдат модерни или класически и придаващи традиционен стил на стаята.

Мебелите от масив вдъхват уникална естетика и създават усещане за свързаност с природата, практични са, пасват на всеки стил и подлежат на сравнително лесен ремонт.

Въпреки, че са по-скъп вариант, инвестицията определено си струва, защото те съхряват качествата и красотата си в продължение на много години.


Тенденциите в интериорния дизайн както и навсякъде другаде се променят непрекъснато, следвайки съвре