Какво трябва да знаем за ленените завивки

19/08/2017, 09:40:56
Оценка 4.6 от общо 62 гласа
19/08/2017
Какво трябва да знаем за ленените завивки

Лененото спално бельо има някои достойнства, за които може би не подозирате. Ленените тъкани са широко разпространени в интериорния дизайн осново за направата на пердета и дамаски, но знаете ли, че ленените завивки всъщност са чудесно решение за горещите летни нощи?

Ленената завивка държи прохладно при високи температури – ленената завивка може да бъде произведена от 100 % ленени влакна или да бъде смес от лен и памук. И в двата случая става дума за естествени, дишащи материи, които имат лек охлаждащ ефект. Затова и препоръката е да се носят ленени дрехи през лятото.

Ленената завивка остава винаги суха – ленът има способността бързо да поглъща влагата и да я излъчва в околната среда. Това е важно предимство за всички сезони.

Ленената завивка е антиалергична – спалното бельо от лен не задържа прах и акари, не запарва и е много подходящо за хора с алергии или чувствителна кожа. Ленените влакна не позволяват развитието на мухъл и плесен.

Ленената завивка е антистатична – спалното бельо от лен не се наелектрезира, докато при изкуствените тъкани този неприятен ефект е често срещан.

Ленената завивка е издръжлива – ленените влакна имат дълъг живот, не се изхабяват от често пране и третиране и могат без да проблем да се пускат в перална машина. Дори след година употреба лененото бельо изглежда почти като ново!


Лененото спално бельо има някои достойнства, за които може би не подозирате. Ленените тъкани са широ