Как да изберем ТВ шкаф

21/07/2020, 15:05:50
Оценка 5 от общо 2 гласа
21/07/2020
Тагове:
Как да изберем ТВ шкаф

Шкаф, секция или скрин в ТВ къта придават завършеност и хармония на интериора. Макар че телевизорите днес се закачат директно на стената, елегантния шкаф има своята роля в цялостната визия на дневната.

При избора на ТВ шкаф трябва да имаме предвид какво ще е неговото натоварване и предназначение – дали ще има само декоративна функция или ще съхранява различни вещи. В първия случай може да изберете малка секция с отворени рафтове, на които да поставите любими декорации. Ако искате да я използвате за съхранение обаче, вратичките са по-удобен вариант.

ТВ шкафа трябва да бъде съобразен с размера, цветовата гама и интериорния стил на помещението.

Мебелите могат да бъдат монтирани за стената или свободно стоящи. Стенните модели са модерни, компактни, не заемат от пространството на пода и изглеждат много добре в малки помещения. Също така няма опасност децата да ги съборят, тичайки из стаята.

От какъв материал да бъде ТВ шкафа?

Стъкло – може да бъде прозрачно, матирано или цветно. Важното е да е закалено за здравина и безопасност. Стъклените модели са модерни, компактни и стилни.

Дърво – шкафовете от дърво са солидни, здрави и трайни. Те се вписват добре както в модерния, така и в ретро интериора.

Конструкции от гипсокартон – може да се изработи импровизирана ТВ секция от гипсокартон, благодарение на гъвкавостта на материала. Така шкафа може да бъде с различна форма и големина в хармония с останалия интериор. Може да се боядиса като стената или да се облицова с други довършителни материали.

ПДЧ и МДФ – това са сред най-разпространените варианти. Те са практични, издръжливи, предлагат разнообразие от десени и имат по-ниска цена в сравнение с естественото дърво.

Метал – чудесно решение за индустриалния стил са мебелите от метал и ковано желязо. Те са уникални, стилни и се отличават със забележителна здравина.

Очарованието на ТВ къта може да бъде подчертано чрез допълнително осветление.

ТВ шкафът може да предложи доста място за съхранение в малката дневна.

Шкафът в минималистичен стил е изчистен с ясни линии, без дръжки и допълнителни аксесоари.

Метален, черен шкаф на колелца е отлично решение за индустриалната всекидневна.

В скандинавския стил най-добре се вписва семпъл, изчистен шкаф на крачета от естествено дърво или ПДЧ в светъл цвят. Снимки в рамки и зелени растения са задължителна декорация.

За дневната в стил прованс са подходящи винтидж мебели както и такива от естествено дърво. Те могат да бъдат боядисани в бяло или пастелните тонове на синьо, розово, мента. Декорирани са със свещи, старинни фотографии в рамки, огледала.

Осъвременяването на някой стар шкаф чрез боядисване, лакиране и шкурене за придаване на антично излъчване, е чудесно решение за кънтри дневната на вилата.

Собственоръчно направената секция от палети или масивно дърво пък е отлична идея за любителите на креативния дизайн, харесващи ретро и рустик стила. Шкафа може да бъде декориран с растения в глинени съдове или плетени кошници за съхранение.


Шкаф, секция или скрин в ТВ къта придават завършеност и хармония на интериора. Макар че телевизорите