Идеи за къси завеси

29/11/2021, 14:32:46
Оценка 5 от общо 2 гласа
29/11/2021
Тагове:
Идеи за къси завеси

Късите завеси са практично и красиво решение, особено за малки помещения. Най-честата причина, поради която се избират е когато под прозореца има мебел или уред и поставянето на дълги завеси не е удачно. Обикновено това са диван, маса, бюро или отоплителен уред. Въпреки, че повечето хора гледат на късите пердета като на компромисно решение, в много от случаите, те се явяват по-добър вариант дори да има възможност за дълги завеси. В малките помещения например, дългите завеси от тавана до пода или малко над него, не винаги изглеждат добре. Те могат да направят помещението да изглежда още по-тясно и неприветливо. Късите завеси, от своя страна, са компактни, практични и добавят елегантност и уют към маломерните стаи.

Всъщност пердетата, които стигат до перваза визуално увеличават стаята и създават усещане за простор. Освен това позволяват мястото под него да бъде използвано рационално.

Ако под прозореца има радиатор или мебел, много хора предпочитат да се спрат на текстилни щори, вместо на пердета. Най-често предпочитани са ролковите и римските щори.

При избора на къси завеси, особено за малки помещения е добре да заложим на лек, ефирен материал като тюл или лен.

Може да съчетаете едноцветна, семпла щора с тънко перде за повече уют и изисканост.

Късите завеси са отлично решение за остъкления балкон или верандата.

Кухнята е едно от помещения, в които дългите пердета не са удачно решение и създават повече пречки, отколкото комфорт. Именно затова текстилните щори или къси завеси са най-предпочитаното решение.

Над къта за четене или работното място, късите пердета също са отлична идея.

Щорите тип „японска стена“ са чудесно решение за кухнята, трапезарията или работния кът.

Комбинирайте плътни и ефирни пердета за постигане на изискана класическа визия.


Късите завеси са практично и красиво решение, особено за малки помещения. Най-честата причина, порад