Аксесоари за баня - как да ги изберем?

17/12/2021, 13:54:52
Оценка 5 от общо 2 гласа
17/12/2021
Тагове:
Аксесоари за баня - как да ги изберем?

Последният щрих в дизайна на банята е изборът на килимчета, кърпи, ароматни свещи и всичко останало, което създава уют и прави използването на помещението удобно. Всички тези неща се наричат аксесоари за баня и изборът им не е лесна задача.

Аксесоарите за банята на практика са чудесно допълнение към самия декор, но преди всичко практичност. Когато избираме аксесоари за нашата баня, си струва да помним, че това са неща, които ще ни служат всеки ден. При избора си струва да вземем предвид нашия декор и доминиращите цветове в банята, ако искаме да избегнем цветовия хаос. Ето защо, когато купувате сапунерка, дозатор за сапун, чашка за четка за зъби, кърпи или килимче, си струва да анализирате какви цветове ще паснат на вашия декор. Да не забравяме, че освен външният вид и цвета, много важни са и практичността и функционалността. Когато избирате контейнер за сапун, помислете дали ще използвате твърд или течен сапун. В зависимост от нуждите и мястото в банята ви можете да изберете дозатор за сапун или сапунерка.

Аксесоари за баня - практичност и стил 

Когато подреждате интериора на вашата баня, освен функционалност, си струва да помислите и за самия декор и да помислите как да добавите стил и уют към нашата баня. Най-лесният начин да постигнете този ефект ще бъдат топлите килимчета и кърпи за баня. Килимите за баня ще бъдат идеални до всяка вана и душ кабина. Обърнете внимание дали килимът, който сте избрали, има слой против хлъзгане. Този тип аксесоари трябва да имат слой против хлъзгане, за да не се плъзгат по мокрия под. Също така си струва да запомните, че те могат да се перат в пералня, така че ще ги използвате дълго време. Кошовете за мръсно пране също са много полезен аксесоар. Благодарение на тях можем да събираме пране на едно място, така че си струва да имаме такъв контейнер точно до пералнята. Това ще ни позволи да запазим всичко на едно място, а също и да го скрием.

Да не забравяме и кърпите. Освен че се използват предимно за изсушаване на тялото ни след вана или душ, но и обогатяват банята ни с интересен цвят. Кърпата трябва да ни служи дълго време и да е устойчива на пране при високи температури. Хавлия от класически памук е най-подходяща за това. Тук си струва да се отбележи, че памукът е много абсорбиращ, благодарение на което перфектно изсушава тялото и ръцете ни, но най-важната информация за страдащите от алергии е, че не предизвиква алергии. Освен това е много хигиеничен материал, благодарение на факта, че е устойчив на пране при високи температури. Смяната на кърпите в банята ни е най-лесният и евтин начин за смяна на декора. Изберете цветовете, които ще паснат идеално на тона на вашата баня. Интересна идея за освежаване и оживяване ще бъде използването на шарени и цветни кърпи. Един съвет. Ако банята ви има ярък цвят, струва си да я съживите, като добавите кърпа в изразителни цветове, които ще привличат вниманието. Вие сте собственик на цветна баня, богата на различни дизайни? Изберете обикновени, едноцветни кърпи, за да не предизвиквате допълнително объркване и да заглушите интериора. В стаи без прозорци заложете на светли стени и тъмни аксесоари. Ако сте щастлив собственик на голяма и добре осветена баня, смело може да изберете тъмни стени и светли аксесоари.

Заложете на интересни аксесоари

В допълнение към гореспоменатите аксесоари, си струва да обогатим интериора на нашата баня с необичайни и много интересни аксесоари. Някои от тях може да ви изненадат. Все по-често в баните можем да открием цветя, рафтове за книги или ароматни свещи. Такива декорации ще допълнят интериора по интересен начин без скъп ремонт. Достатъчно е да смените цвета на кърпите, килима за баня, да добавите шарена сапунерка или живо растение. Функционалността на мястото е много важна и тогава си струва да се съсредоточим върху минимализма и да изберем това, което смятаме, че е най-необходимо за нас. Банята трябва да бъде съобразена с вашите нужди. Така че решете от кои аксесоари се нуждаете и ги поставете да са ви на ръка разстояние. Ако разполагате с голямо пространство за подреждане, можете да си позволите повече аксесоари, които ще запълнят идеално пространството. Ако искаме да избегнем неща, разпръснати на различни места, си струва да изберем и рафт с кошчета, благодарение на които можем да съхраняваме всички необходими за нас вещи в банята на едно място. Ето защо си струва да подредите всичко в банята, особено ако е малка.

На помощ идва колекцията HOME от марката Sinsay с вечни и съобразени с тенденциите в банята аксесоари на атрактивни цени (от 2,90лв.)! Разгледайте  на сайта https://www.sinsay.com/bg/bg/.


Последният щрих в дизайна на банята е изборът на килимчета, кърпи, ароматни свещи и всичко останало,