Светлина и цветове във всекидневната

16/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.5 от общо 52 гласа
16/10/2014
Тагове:
Светлина и цветове във всекидневната

Всекидневната е стаята, в която най-вероятно прекарваме най-много време в нашия дом. Затова е от голямо значение да направим дизайна ѝ приятен и изпълващ ни с добро настроение.  Предлагаме ви няколко весели всекидневни, излъчващи уют, светлина и цветове.

Нежен уют

Монохромна гама, топъл и мек текстил, свещи и лампички – всичко това придава нежност, уют и топлина на дневната и я превръща в любимо място за прекарване на времето с книга или чаша топло какао.

Тропически мотиви

Ако искате да внесете свежест и колорит в дневната, заложете на тропически мотиви, екзотични цветя и плодове. Използвайте ги в текстила и декорацията и ще си осигурите приятно настроение във вашето любимо кътче у дома.

Синьо и жълто

Нежност, свежест и романтика струят от тази всекидневна в бледо пастелно синьо и ярко, тъмно жълто. Контрастът от хладен и топъл цвят, създава нежно и елегантно кътче с отпускаща и хармонична атмосфера.

Есенно вдъхновение

Изискан и приятен хол в монохромна гама в сиво-синкави и пясъчни нюанси. Сухите цветя и клонки създават есенно настроение и придават уют.

Слънчево настроение

Топлина, уют и жизнерадост излъчва тази всекидневна в светли тонове и обилна слънчева светлина.

Пастелна нежност

Пастелните цветове са най-добрия избор за обзавеждане и декориране на стаи за почивка. Те внасят спокойствие, хармония и нежност. Не натоварват съзнанието и предразполагат към отмора.

Морско безвремие

Морското излъчване придава чар и индивидуалност на дневната. Може да го постигнете като комбинирате бяло, различни нюанси на синьото и пясъчно бежово. Също добавете и типичните аксесоари – изделия от ратан, естествено дърво и камък, мидички, пясъчен часовник, свещници.

Кънтри стил

Интериорът в кънтри стил се отличава със своя колорит, пъстри декорации, богат текстил и светли, топли цветове.

Земни тонове

Красива всекидневна в глина, горчица, бронз и сиво, създава релаксираща и хармонична атмосфера.

Скандинавска елегантност

Скандинавския интериор се характеризира със светлина, простор, семпли форми и естествени материали. Типични цветове са бяло, сиво, синьо, жълто. Сканди дневната е чудесно място за кафе, забавление с приятели, четене и релакс.


Всекидневната е стаята, в която най-вероятно прекарваме най-много време в нашия дом. Затова е от гол