Розови акценти във всекидневната

23/10/2014, 03:00:00
Оценка 4.6 от общо 84 гласа
23/10/2014
Тагове:
Розови акценти във всекидневната

Розовото не е често използван цвят в интериора, освен в детската стая и може би донякъде в спалнята. Ще ви предложим една нестандартна идея за използване на розовия цвят в дома – а именно розови акценти в интериора на всекидневната.

Идеята може да ви се струва леко екстравагантна, но гамата на розовото е богата и може да изберете деликатен, пастелен или по-хладен нюанс, който няма да шокира и да натоварва. Бледо розово, съчетано с неутрален цвят – сив, бял, бежов, шампанско е една особено нежна комбинация, която ще придаде хармония на помещението. Може да боядисате стените в пастелно розово или да изберете тапети с розови мотиви.

Ние обаче ви съветваме да бъдете по-пестеливи с розовия цвят и да го оставите за завесите, например.

Розовото си подходжда с почти всички цветове. Ако искате да получите нежна, романтична и кокетна комбинация, може да го съчетаете с различни тонове на лилавото – например люляк. Разликата между двата нюанса не трябва да е прекалено голяма.

Още един вариант е да изберете мека мебел в розово. Цвета може да бъде натурално розово, пепел от рози, най-добре да не е особено ярък. Чудесно се съчетава със бяло, сиво, металик. Може да фокусирате розовото само върху отделен детайл – например канапето, като останалите цветове в стаята са неутрални.

Ако не се осмелявате да използвате розовото на по-голяма площ, може да добавите само отделни акценти като декоративни въглавнички, килим, покривка или аксесоари за украса. "Щипка" розов цвят ще оживи вашата всекиденвна, ще я направи нежна, кокетна и изискана.


Розовото не е често използван цвят в интериора, освен в детската стая и може би донякъде в спал