Какъв цвят да изберем за дневната

12/04/2021, 09:11:42
Оценка 5 от общо 2 гласа
12/04/2021
Какъв цвят да изберем за дневната

9 актуални цветови палитри за всекидневната

Изборът на цветова палитра за хола трябва да се обмисли внимателно, тъй като от нея зависи цялостната атмосфера в помещението. Съчетанието на цветовете оказва значително влияние върху нашето възприятие за пространството. Благодарение на определени нюанси и комбинации между тях вие може да създадете просторно или тясно помещение, да придадете дълбочина или височина, да разширите визуално помещението, да добавите обем, да създадете хармонична атмосфера.

Сиво и жълто

В края на миналата година американската компания Pantone обяви цветовете на 2021 година – сиво и жълто. За втори път в историята фаворити са два цвята, а не един. Слънчевото жълто внася весело настроение и позитивизъм, а нежно сиво, наподобяващо морски камъчета, е идеалната комбинация с него. В палитрата може да се включи и мек кафяв цвят. Комбинацията е подходяща както за големи така и за малки всекидневни, също и за такива, съчетани с кухня и трапезария. Успокояващите тонове на сивото внасят хармония и баланс, а жълтите нюанси подобряват настроението.

Елегантност в бежово и пудра

Нежно, приглушено розово изглежда отлично в комбинация със спокойни, земни нюанси като бежово и кафяво. Палитрата е изисквана, стилна и успокояваща. Подходяща е за малки помещения, тъй като създава усещане за простор. Изглежда добре в стаи с много слънчева светлина.

Смарагд и горчица

Смарагдово зелено е плътен, дълбок и интригуващ цвят. Изглежда отлично в комбинация с горчица и сиво. Създава изискана атмосфера, но е подходящо по-скоро за акцентен цвят.

Земни нюанси

Успокоявщата земна палитра е стилна, елегантна и ненатрапчива. Подхожда практически на всеки интериорен стил и всяко помещение, независимо от неговото изложение и големина. Заложете на сиво, бежово, кафяво, слонова кост и теракота ако целите мек, хармоничен и балансиран дизайн.

Есенна палитра

Слонова кост, охра и пепелно розово – успокояваща, топла палитра, наподобяваща есенните нюанси. Съчетанието ванся уют, топлина и предразполага към релакс. Може да добавите медни акцесори.

Лилава мистерия

Дълбоки, тъмнолилави наюнси като махагон, патладжан и слива изглеждат впечатляващо в комбинация със сиво и тъмно дърво. Палитрата е подходяща за просторни и светли всекидневни с големи прозорци. Създава изисканост и комфорт.

Хладна елегантност

Освежаваща мента в комбинация със сиво и бежово създава усещане за простор и прохлада. Пастелните тонове успокояват и осигуряват комфортна атмосфера за пълноценен релакс.

Ярки контрасти

Обзаведането на дневната в контрастиращи цветове като синьо и оранжево създава настроение и жизнерадостна атмосфера.

Скандинавски стил

За дневната в скандинавски стил са подходящи неутрални и хладни пастелни тонове – бяло, слонова кост, сиво, синьо, бледо розово. Палитрата е успокояваща и създава атомсфера на комфорт и хармония.


9 актуални цветови палитри за всекидневната Изборът на цветова палитра за хола трябва да се обмисли