Тапети за малки спални

16/07/2018, 14:13:20
Оценка 4.8 от общо 4 гласа
16/07/2018
Тагове:
Тапети за малки спални

Какви тапети да изберем за да увеличим визуално малката спалня?

В малките помещения всеки детайл играе важна роля за цялостната визия на интериора. Основния цвят, текстурата и шарките на тапетите до голяма степен определят излъчването на стаята и уюта и комфорта, който предлага тя.

Има няколко основните похвата за визуално увличаване на пространството в малки стаи. С помощта на тапети бихте могли да създадете излюзия за по – голяма и просторна стая или обратното – за по – малка.

Тапетите с хоризонтални линии например са удачни за тесни стаи, тъй като създават усещане за разширяване на помещението. Тапети с вертикални линии пък правят стаята да изглежда по – висока, съответно са подходящи за ниски помещения.

Колкото по – светли са тапетите толкова по – просторно изглежда помещението. За спалнята най – добре заложете на цветове като бяло, ванилия, светло синьо.

Ако стаята е северна и по – мрачна заложете на тапети в топли нюанси. В малка и тясна стая без прозроци пък бихте могли да намалите усещането за затворено пространство ако се спрете на фототапет, изобразяващ отворен прозорец, голяма зелена поляна, слънчев плаж.

Недостатъчната светлина трябва да бъде компенсирана с изкуствено осветление, а тапетите е добре да бъдат в светлата гама като пясъчно, жълто, светло зелено.

В светлата стая може да използвате повече цветове, включително и ярки такива, но все пак е добре основния нюанс да бъде от студената гама – синьо, лилаво, бяло, сиво, мента.

Красиво 3D изображение на стената успешно ще създаде илюзия за повече пространство в малката стая.

Фототапетите също са чудесен начин за визуално увеличаване на пространството в малки помещения. Картини, изобразяващи нощния град, безкрайни лавандулови поля, море, гора, космос, тризимерни тапети, както и такива, визуализиращи тунели, арки, стълби са много подходящи за малки спални. Тапети, чиято текстура отразява светлина също имат увеличаващ пространството ефект.


Какви тапети да изберем за да увеличим визуално малката спалня? В малките помещения всеки детайл иг