Спални в светли цветове

08/04/2017, 14:19:07
Оценка 4.4 от общо 38 гласа
08/04/2017
Тагове:
Спални в светли цветове

Спалнята в светли цветове създава уютна, приветлива и ненатрапчива атмосфера, подходяща за почивка след дългия ден. Свелите тонове са подходящи както за големи така и за малки спални. През деня светлите цветове отразяват слънчевите лъчи, а вечер – изкуственото осветление и правят стаята просторна и ярка.

Спалня в стил прованс

За спалнята в стил прованс са подходящи бяло, пясъчно, бледо синьо, лавандула розово. Също както и данетелени калъфки, закачливи къси перденца, тапети с флорални мотиви.

Спалня в стил шаби шик

Спалнята във винтидж стил обикновено е обзаведена с дървени мебели, шарен текстил и цветни аксесоари. Преобладават пастелните цветове – лавандула, праскова, розово, млечно бяло, мента.

Спалня в класически стил

Класическата спалня в светли цветове съчетава елегантност, лукс и комфорт. Залага се на бяло, бежово, светло кафяво, старо злато, пепел от рози. Мебелите са масивни, подът е от естетсвно дърво, а текстилът е представен от сатенени или копринени шалтета, естествен килим, плътни завеси и тюлени прозрачни пердета.

Спалня в скандинавски стил

Скандинавския стил се отличава със светлите цветове, минималистичния декор и функционалното разпределение на помещенията. Спалнята в скандинавски стил е изпълнена в бяло, съчетано с бледо розово, зелено, сиво, маслина. Подът е от натурално дърво, а текстилът е представен от естествени материали – памук, вълна, лен.

Спалня в модерен стил

Съвременната спалня в светли тонове се характеризира с минималистичен декор, прави и строги линии и максимално количество естествена светлина. В нея преоблдава белият цвят, а аксесоарите са в ярки нюанси.

Спалня в бяло

Бялото е подходящо за малка спалня, особено за такава, в която не влиза достатъчно количество естествена свелина. За да „раздвижите“ белият цвят може да прибавите различни ярки аксесоари, ваза или саксия с цветя, картина.

Спалня в пастелно бледо лилаво

Лилавите тонове са подходящи за просторни южни стаи, които са огрявани от слънчевите лъчи през по – голямата част от деня. Най – подходящи са люляк, лавандула. Съчетават се добре с бяло, сребро, пясъчно бежово.

Спалня в цвят праскова

Спалнята в цвят праскова е нежна, романтична и предразполагаща към почивка и релакс. Цветът се съчетава отлично с бяло, розово и златни акценти.

Спалня в бежово

Спалнята в бежово създава спокойна, хармонична и уютна атмосфера. Бежовото е неутрален цвят, който лесно се съчетава с всички останали цветове и пасва на всеки интериорен стил.

Спалня в пастелно розово

Розовият цвят е подходящ за спалня, в която се цели топла, романчина и нежна атмосфера. Той се съчтава отлично с бяло, бежово, пастелно бледо лилаво.


Спалнята в светли цветове създава уютна, приветлива и ненатрапчива атмосфера, подходяща за почивка с