Нежни спални в бяло

19/03/2015, 03:00:00
Оценка 4.4 от общо 38 гласа
19/03/2015
Тагове:
Нежни спални в бяло

Белият цвят символизира чистота, простор, свобода. В интериора лесно се комбинира с всички останали цветове и за това е често избирано решение в модерния дизайн.

Спалнята е място, където трябва да създадем максимално отпускаща и хармонична обстановка, в която нищо да не ни натоварва и дразни. Затова избрахме да ви покажем няколко изчистени и елегантни спални в бяло!

Бялото създава чувство на лекота и простор. То е нежен и непринуден цвят, освен това чудесно си партнира с други нюанси. С розово и зелено, например се получава много свежа атмосфера, със синьо, сиво и екрю – спокойна и релаксираща, с червено – страстна и огнена, а с черно – класическа и изискана комбинация.

С каквото и да съчетаете белият цвят няма да сгрешите, особено ако го използвате за основен. Той е идеален фон за смели цветове акценти и интересни декоративни техники.

Може да използвате снежно бял цвят за фон или различни нюанси на бялото. Не съчетавайте обаче повече от два бели оттенъка наведнъж защото ефектът няма да е естетически добър. За да омекотите белият цвят и да избегнете усещането за стерилност в помещението може да го комбинирате с топли нюанси – кафяво, оранжево, розово.

Ако желаете романтична атмосфера може да комбинирате бялото с изящно лилаво и нежно бежово. Ефектът е страхотен!

Белият цвят често навява асоциации за трудна поддръжка. За да избегнете това може да спрете на нюанси като слонова кост или ванилия. Може също така да не използвате белият цвят за основен, а като допълнителен. По този начин той ще внесе свежест, лекота и елегантност без да се натрапва. Ако имате малка спалня задължително помислете как да употребите белият цвят, защото той ще разшири оптически стаята и ще добави усещане за простор.


Белият цвят символизира чистота, простор, свобода. В интериора лесно се комбинира с всички останали