Как да декорираме стените в спалнята

24/07/2017, 06:34:52
Оценка 4.6 от общо 57 гласа
24/07/2017
Как да декорираме стените в спалнята

Ако търсите оригинално решение за разчупване на скучната обстановка в спалнята помислете за декорация на стените. Ще ви предложим няколко решения, с които можете да създадете свеж и нестандартен интериор. Някои от тях са идеи, от които да се възползвате по време на ремонт или да си ги запазите за бъдещ такъв, а други може да направите веднага, тъй като се изпълняват лесно и бързо без да изискват много средства.

Акцент на едната стена

Идеята да боядисате само едната стена на спалнята в ярък цвят първоначално може да ви се струва твърде дръзка, но всъщност така ще постигнете интересен акцент. Цветът може да е същият като този на аксесоарите или текстилът – например покривка за легло, възглавнички, завеси.

Фототапет

В тази спалня също е акцентирано на едната стена като в случая са използвани съчетание между декоративни тухлички и фототапет. Именно фототапетите са един лесен и бърз начин да промените облика на спалнята тъй като не изискват ремонтни дейности.

Ламинат на стената

Интересна и нетрадиционна декорация се получава с полагане на ламинат на стената или дори на тавана в спалнята. Топлината на дървото прави стаята уютна, комфортна и предразполага към релакс.

Нестандартна етажерка

Такъв тип оригинална етажерка от дърво определено ще разчупи скучните стени в спалнята и ще внесе свежест и елегантност. Освен това има и практична функция.

Стикери за стена

Още един лесен, бърз и евтин начин да преобразите спалнята са стикерите за стена.

Декоративен фриз

Стените в тази класическа спалня са интересно украсени с тпаети под формата на декоративен фриз.

Комбинация от тапети с боя

Съчетанието между тапети и боя на отделните стени не е нещо ново и нечувано, но пък изглежда винаги свежо и интересно стига да подберете подходящите цветове и форми.

Ниша в стената

Ако ви предстои ремонт на спалнята може да изградите ниша в едната стена или пък ако вече имате такава да помислите как да я декорирате по подходящ начин.

Картина

И разбира се вечната класика – картина или гоблен на стената. Чрез подходящо произведение на изкуството имате шанс да изявите себе си и да създадете неповторим интериор. За спалнята са подходящи картини с успокояващ цветове и мотиви.


Ако търсите оригинално решение за разчупване на скучната обстановка в спалнята помислете за декораци