Идеи за спалнята на вилата

18/07/2022, 14:19:44
Оценка 5 от общо 2 гласа
18/07/2022
Тагове:
Идеи за спалнята на вилата

Интериорът на вилата обикновено е в селски или рустик стил, а основните материали са дърво, камък, естествени тъкани. Разбира се, може да се спрете и на модерно обзавеждане в зависимост от цялостната визия, функцията на вилата и начина ви на живот. Дизайнът на спалнята трябва преди всичко да бъде удобен и лесен за поддръжка. Уюта и практичността са първо място.

Заложете на неутрална цветова палитра и избягвайте твърде ярките цветове, тъй като те напрягат и ви пречат да се отпуснете, а основната идея на вилата е да се използва за релакс през свободното време. Именно затова е много важно спалнята да е комфортна, а атмосферата в нея отпускаща и спокойна.

За подова настилка изберете дюшеме или ламинат, които предлагат комфорт при ходене както през лятото така и през зимата. Тавана може да декорирате с дървени греди, ако се стремите към кънтри атмосфера. За стените изберете боя, декоративни тухли или дървена ламперия. Тапетите са добър вариант, ако вилата се използва целогодишно, тъй като в неотопляема стая, влагата и температурната разлика, може да ги повредят.

Мебелите може да закупите нови или да реставрирате стари, но запазени такива. Последните носят автентичността на времето и пасват чудесно в кънтри интериора. Освен легло, ще ви е нужен гардероб или скрин, нощно шкафче, ракла. Може да добавите удобно кресло за четене, в което да си почивате с любима книга.

Аксесоарите са неизменна част от уютната спалня. Семейни снимки или ретро фотографии в рамки, както и картини и керамични фигурки са отлично решение за вилата. Добавете и декоративна, дървена лампа, или плетени кошници за да внесете усещане за връзка с природата и хармония в дизайна. Интересен часовник или ретро статуетка също ще се впише чудесно в интериора. 

По отношение на текстила, заложете на естествени материи като памук, лен, коприна, вълна. Карираните завеси ще създадат усещане за селски уют и топлина.


Интериорът на вилата обикновено е в селски или рустик стил, а основните материали са дърво, кам